Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kolhydrater?

Skrivet av Mamsan
Jag har för en vecka sedan gått med i Aftonbladets viktklubb för att få bort de där förargliga fem kilona från mina graviditeter. Inte mycket kanske, och jag känner egentligen mer att jag behöver lägga om kostvanorna än tappa massa kilon. Jag har tidigare ätit mycket godis och småätit massor. Bättre stoppa nu än se hur vågen stiger är min tanke...

I Aftonbladets viktklubb räknar man kalorier, men när jag läst här på sidan ser jag att vissa tillämpar någon metod som innebär att man drar ner på kolhydraterna. Samtidigt äter ni en del fett, som ost och kallpressad olja. Jag blev lite nyfiken på denna "diet" (om det nu är en diet!) och skulle bli jätteglad om någon vill skriva lite om det. Själv äter jag gärna både potatis och pasta, borde jag kanske dra ner på det?

Tacksam för alla svar!!
Svar
Det går aldeles utmärkt..
.. att gärna äta både pasta och potatis när man går ner i vikt. Får du i dig mindre energi än du gör av med så går du ner, det är liksom grunden.

Sen utöver det finns det olika sätt att äta, och ett av dem är att äta mer fett och mindre kolhydrater än man tidigare gjort. Vinsterna med detta kan t ex vara att man blir mättare på färre kcal, fett mättar t ex, oc att fler kcal blir "över" till t ex kött och fisk (dvs proteindelen).... en annan vinst kan vara att blodsockret höjs mindre och att dels sötsuget då minskar mellan målen och dels fettförbränningen påverkas positivt (mycket blodocker = insulinpåslag = lägre fettförbränning)....

Men det går som sagt utmärkt att äta pasta och potatis och ändå gå ner, bara man äter rätt balanserat så alla viktiga näringsämnen finns och inte får i sig för mycket energi.
Skrivet av  S-J +6