Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

fråga om bilbarnstolar...

Skrivet av Maja, Edvin & Pyret 14/1
Vi är inne på att byta bilbarnstol. Sen Edvin var 4 mån lite drygt har han suttit i en Britax Eclipse Plus men nu når huvudet till kanten. Visst ska man byta då? Läget för axlarna är ju också högst upp. Och rätt snart ska ju ändå Pyret ha den stolen så...
Tänkte höra vad ni har och hur länge de stolarna räcker i kilo, längd... Pris ungefär? Bakåtvänd vill vi ha honom ett par år till med såklart. Volvo 945 har vi så det mesta tror jag ska gå in...
Tacksam för tips!
Svar
Jag tror att de enda
som är tilräckligt stora för att verkligen sitta bakåt till minst 4 år är de som oxå går att sitta frammåt i dvs kombi stolarna. Brukar rekomendera att köpa en sådan. Vi har både Britax twoway och Akta Duoflex tycker det är hugget som stucket men britaxen är lite bredare.

Vill oxå "varna" lite för Akta-Gracos nya stolar med sidokrockskydd för huvudet. Det är mest ett "försäljningsknep" både enligt barnbutiksinnehavare och tekniker jag pratat med så är sidokrockskydden _inte nödvändiga_ utan gör mest att barnen växer ur stolen för tidigt. Barnbutiksinnehavaren hade sett flertalet barn som satt "precis" redan vid 2-2½ års ålder. Å stolarna är ju anpassade till den internationella 3-åriga krockdockan som väger 15kg och är 98cm lång. Sedan testas stolarna med en 5-6 åring på 25kg oxå men den "sitter inte bekvämt" sas.

Vi köpte ny stol nu för en 2-3veckor sedan och det var då vi köpte Akta duoflex basic.

Jag skulle alltså rekomendera en av de stolarna som reas nu innan alla tillräckligt rymliga stolar som verkligen räcker till en svensk 4-5åring slutar säljas.
Skrivet av  Åsa m A&E
tack för snabbt svar,
kanske får ta en sväng redan imorgon då.. Hur länge har ni kunnat använda Britaxen? Längd?
Skrivet av  Maja, Edvin & Pyret 14/1
Oj,
Arvid är ju kort men vi bytte över honom till frammåt vänt när han var drygt 4år. Då var han ca 100cm men han hade lätt kunnat ha den i minst 10-15cm till. Det är ju mest benen som växer i den ålder så ryggen blir ju bara någon cm längre per år.

Sedan är en bakåtvänd stol inte urväxt förrän man kan se "öronen" över kanten, dvs så länge bakhuvudet vilar på stolen är det OK. Det är babyskydden som är försmå när huvudet tangerar överkanten. Axelremmarna kan oxå komma ut några cm under axeln. Det är ofta bättre att de sitter lite lågt än för högt.
Skrivet av  Åsa m A&E
TACK -utan dig
hade vi missat sista Britax Two Way Plusen som affären här hade :) Vi åkte dit idag efter ditt tips och eftersom vi varit så nöjda med Eclipsen blev det en Britax igen. Och i samma färg som Eclipsen och på rea! Toppenkap!!! Så du, tusen tack!
Skrivet av  Maja, Edvin & Pyret 14/1
Vilken
tur att ni fick fatt på en stol som verkligen rymmer en 4-5åring å vad bra att ni fick en som matchade oxå :)

Ni blir säkert nöjda med britax\'en det har vi verkligen varit. Å så är det
Skrivet av  Åsa m A&E