Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nu "skryter" vi lite igen =)

Skrivet av Gyril och mamma
Tredje dagen på inskolningen på dagis och det går jättebra. Gyril har redan fattat tycke för en liten konpis med stoora bruna ögon och han var jättegullig och kramade henne igår när vi kom.

Det enda vi väl inte hittat en toppenlösning på är sittandet vid matbordet. (de har låga möbler i barnens höjd)Idag kände vi nog också att det kan vara aktuellt med en resurs, trots allt. Eftersom hon inte kan gå känner både vi och personalen att hon behöver någon hos sig nästan hela tiden. Mest för att "freda" henne från att ex bli omkullsprungen och då hinner de inte riktigt med.
Hade hon varit en "vanlig" 1-åring som inte kunnat gå, då hade hon ju inte fått den hjälpen. Så det är ju bara att tacka och ta emot.
Svar på tråden: Nu "skryter" vi lite igen =)

Roligt

Skrivet av  LiAg
att det går så bra.
Håller alla tummar att det fortsätter så och att kärleken till den söta pojken håller i sig.
 

Hej Gyril och Gyrils mamma!

Skrivet av  Lotta
Toppen att det går så bra! Gyril verkar vara en trygg och duktig liten tjej, himla söt också (vi har ju sett henne!). Jag känner precis likadant när det gäller en person som kan vara med barnet hela tiden när de inte kan gå ännu, skulle också vilja ha den lösningen om inte Emil går när han ska börja på dagis(han ska inte börja förrän efter nästa sommar). Kul att hon redan hittat en liten kompis också! Lycka till i fortsättningen,

hälsningar

Lotta och Emil
 

Jag tror nog

Skrivet av  Gyrils mamma
att Gyril har lite över till Emil också... =)
Det flirtades ju allt lite där också.
 

Härligt!

Skrivet av  Nikki
Vår dotter började på dagis när hon var 1 år och 5 månader och det har varit superbra för henne. fast vi har fått kämpa för en del saker allteftersom tiden gått. I början fick Emma en resurs som var med henne hela tiden hon var där (hon gick bara 9 timmar per vecka från början, sen 15 timma och sen 20 och 25 osv *S*). Emma kunde inte gå eller krypa när hon började på dagis men efter några månader så lärde hon sig krypa och sen också att gå. Det som vi känt varit viktigt med att ha en resurs till barnet är att det annars inte finns tid till att låta barnet göra saker själva utan personalen går kanske in och hjälper barnet förmycket istället för det finns inte tid att vänta. Nu är det däremot tänkt att Emma ska bli så självständig att resursen inte behövs men att hon dock ska få träna en stund varje dag.

Det ska nog gå bra för Gyril på dagis ska du se!

Nikki
 

Vad roligt

Skrivet av  ulla m Linnea
att det går så bra för henne, det måste kännas skönt för er föräldrar också att hon verkar trivas.

ha det bra