Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej igen!

Skrivet av tinao m Ami0103
Nu har vi flyttat och börjar tom komma iordning. Amanda trivs i sitt nya hus, men hon har inte bytt dagis än.

Hon ska gå kvar på sitt gamla dagis en månad till. Helst vill personalen att hon ska stanna, och det vill jag med, men det går inte, vi har ju bytt kommun.

Det här med att byta dagis har varit ett kapitel för sig, hon skulle få gå kvar på det gamla dagiset till terminens slut, så vi ville ha en ny plats till januari. Det kunde den nya kommunen inte ordna pga särskilda behov och våra krav på personal som kan tecken, så 1 feb var det bästa löfte vi kunde få. Alltså fick jag be gamla kommunen att sälja hennes plats till nya kommunen i en månad vilket de gick med på, och sedan skriftligen be nya kommunen att vara så snälla och betala för dagisplatsen under januari månad. Enligt första beslutet var hennes sista dag på dagis 22 december, och beslutet togs 21 december. Suck. Men allt gick bra, och hon får stanna en månad till.

Sen kommer ju traumat att lämna den underbara personalen och de goa kompisarna, men det blir nog mest traumatiskt för mamma, Amanda är faktiskt väldigt anpassningsbar och social, så hon får säkert nya kompisar.
Svar
Vad kul
att Amanda trivs i det nya huset.
Förstår att de kommer bli jobbigt att byta dagis.
Minna tjejer ska börja dagis den 24/1 får se hur de går.
Lycka till med det nya dagiset.
Skrivet av  LiAg
Det är
ju oftast vi föräldrar som har det svårast att ta till oss nya saker. Det går säkert bra, lycka till.
Skrivet av  ulla m Linnea