Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skaffa katt???

Skrivet av Annie
Hej alla och god fortsättning! Här kommer kattfrågor:

Hade katt för många år sedan, maken har också haft katt. När vi fick våra två första barn hade vi hund, funkade jättebra! Sen några år har vi inget innedjur, mer än akvariefiskar då, utan "enbart" 4 hästar och en utekanin.

Nu har vi flyttat till egen liten gård med gammalt hus från 1700-talet. Har upptäckt att vi har en hel del möss inne - suck. Funderar lite smått på om vi ev skulle skaffa katt. Nu är det så att det finns en hel del katter i grannskapet. Närmaste grannen har 3 katter, grannen bortom dem 1 katt så vi har katter ute i stallen så gott som dagligen. Vi har dessutom en liten bebis på 2 månader i familjen. Ingen av barnen har dock visat tecken på allergier av något slag.

Tror ni det skulle funka att ta hit en kattunge med tanke på alla övriga katter härikring? Skulle det bli mycket bråk tro? Ang bebis och risk för allergi, nån som vet något om det? Kan sånt påverkas utifrån eller måste det finnas medfött?

Skulle ju vara kul med "egen" katt som kan ta lite möss härinne och inte bara se grannarnas katters spår över hela gården :o)

Nån som kan tipsa och berätta?
Svar på tråden: Skaffa katt???

Jag hade gjort det!

Skrivet av  ME med J&R
Ni har inga allergier i familjen, eller hur? Och ni har redan olika sorters pälsdjur vars kvalster och ludd ni sannolikt sprider rätt friskt även i huset, eller hur? Borde inte vara nåt problem alls! :) Kan jag rekommendera att ni kontaktar närmaste katthem? Det finns yngre katter där också, och ni får en kastrerad och märkt katt som inte har nåt hem för ca 500 kr. (Bara kastrering + märkning går på 1100 hos oss annars.)
 

det funkar nog bra

Skrivet av  turtle
tror jag.
När kattungen är stor nog att gå ut så gör nog katterna i grannskapet upp om reviren och rangen där.
Här finns också katter av olika slag och ålder i alla byar och det går bra. VIsst slagsmål emellanåt men inget värre.
 

Hejsan och tack

Skrivet av  Annie
Tackar för svaren (tar gärna emot fler förstås). Hmm, kanske kan vara nåt att kolla upp nåt katthem. Vi ligger förstås bara i tankestadiet på detta med katt men det är ju aldrig fel med en musfångare på gården :o)
 

Beror på hur stort ni bor...

Skrivet av  K-line med Jeanna 011226, bf 4/5
dvs hur stor tomt ni har. Vi bor i en by och alla grannar har katt, om inte ett par katter. Vi blev hastigt och lustigt med katt för lite mer än ett år sedan, men har (peppar, peppar) inte märkt av några konflikter. Vår katt har vår tomt som sitt revir, och den vaktar hon tillsammans med våra hundar. Tomten är 5000kvm och grannkatterna vågar sig ytterst sällan innanför tomtgränsen.

 

Vår tomt...

Skrivet av  Annie
är cirka 1,6 ha stor inkl huset, uthus och hagar. Grannen bor tvärs över vägen ca 50 meter härifrån. Det lutar väl åt att vi skaffar en katt men vi får se...
 

Artiklar från Familjeliv