Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Leksaker/lekar

Skrivet av Helena & Mika-02
Vad leker era vårbarn med mest just nu?
Här är det mycket rollekar som gäller "jag är mamma och du är min gumma, jag lagar mat till dig..." osv, och att slå in paket i bordsduken:) Vi får fjärrkontroller och dvdfodral flera gånger om dagen. Annars gillar fröken Mika mycket att skriva och räkna. Dessutom har hon mani på att rulla ihop de få mattor vi har i det här stackars huset och bära iväg med dem, samt att packa ner saker i väskor.
Svar på tråden: Leksaker/lekar

Niki fick en tavla och magnetbokstäver

Skrivet av  Gela+5
i julklapp, så nu jagar hon oss med handen full av bokstäver och kräver :"Lär mig". Så hennes favoritlek är "skola" just nu....
Hon är grym duktigt och lär sig varje dag några nya ord tillresp. bokstav och hör även själv vilken bokstav namnen börja...visa man t.ex S så säger hon som i Sara, fast hon säger inte att det är ett S .....
 

Bjuda på mat

Skrivet av  Sofia m Elise0206 & Filiph-0007
Är poppis här nu och så självklart alla dockor som ska pissa på dock pottan dagligen.
Tågbanan + smålego är oxå sånt som leks med varje dag.
 

Oj!

Skrivet av  Tiz
Det låter som Maja för någon månad sedan!!! Alla mattor låg i rullar, dukar låg aldrig där de skulle, fjärrkontroller inrullade i dukarna. Hon gick alltid och drog på någon väska med en massa saker i=)

Nu vill hon helst pyssla med sina pärlor och göra armband och halsband, lägga pussel och se på film. Jag blir galen, hon vill se på film jämt! Den ständiga frasen flera tusen gånger om dagen är (med släpig röst, det har hon inte annars): mammaaaaa, jag vill se på en fiiiiilm...

Annars leker hon mycket med små gubbar, typ Little people. Fast nu i jul har det varit våra små tomtar hon lekt med. Hon ritar gärna, men det är inte hon som ska rita tycker hon (!?). Det ska _vi_ göra och hon ska se på..

 

Så gör Elias också!

Skrivet av  Ebba m.3
vill inte rita själv, men det är super kul att säga rita en bil ocksåmåste man rita en bil och sen en båt och så en buss... Tur man har ett större barn som får ta över ritandet i bland...
 

Oliver...

Skrivet av  Cia & Oliver
leker mycket med sina Byggare Bob maskiner, Little People bilar och playmobil. Sen är han fortfarande väldigt förtjust i sin "trampbil" som han far runt med i huset.

Andra favoriter är Emmas prinsesshus, barbiesaker och bokstäver som man fäster på en magnettavla. Han kan snart hela alfabetet *ler*...
 

Hedvig

Skrivet av  Anna m Hedvig april -02
är mest bara vild *suck*. Hon klättrar, hoppar, bygger rutchbanor, springer och härjar. Storebror försöker ofta få med henne i olika roll-lekar, med varierat resultat. Leker hon lugnt själv så är det oftast med sin bondgård eller så bygger hon med duplo.

Skriver och räknar gör hon inte alls. Men hon känner igen H.
 

Mycket laga mat

Skrivet av  Eva m Amanda 020411 + Johanna 031229
är det för Amandas del. Hela tiden. Det är kaffe, tårta, soppa etc. Paketinslagning är även kul. Hon slår in leksaker i allt från handdukar till servetter och filtar. *hihihi*

Rita och leka med playdoh lera hör också till favoriterna.
 

Nellie...

Skrivet av  GA & Nellie + bf 2/6
bygger gärna kojor och grottor i vår säng... varje dag efter middagen ska det byggas. Efter dagis, vid 16-tiden, brukar hon få titta en stund på film. Favoriten just nu är Pippi.
 

Jo det är

Skrivet av  Ebba m.3
ganska mycket duplolego, och bilar bilar bilar. Låter säkert lite enformigt men så är det, killar...
 

Nora just nu..

Skrivet av  Sara bf 17/4, J -99 & N -02
Hon har precis fått eget rum och det är naturligtvis spännande, man kan säga att hon och storasyster har övervåningen för sig själva.. De leker mycket med dockor (fick nya i julklapp), dockvagnar.. Mycket mata, vyssja, bädda i sängen osv. Sen tycker hon även att tågbanan och Flexitrax är roligt, men det har vi bara framme i perioder, likaså lego.

Måla/rita är alltid kul, likaså att sitta och greja med stämplar.. I julklapp fick hon en såndär vit platta med hål i, som man sätter olikfärgade "pluppar" i, den är kanonrolig.

Något som alltid går hem är annars böcker, båda mina barn älskar böcker! Både att sitta och titta i själva, "läsa" för varandra och eller att man läser för dem!
 

Linus

Skrivet av  Jessica m.Linus-02 & Alfred-04
har också börjat med roll-lekar, han fantiserar mycket och saker och ting som finns runt om honom byter skepnad hela tiden. Han använder till exempel en sil på huvudet, då kan han vara brandsoldat, eller en gräsklippare (ja, han säger så?) och annat som man aldrig blir riktigt klok på.

Linus klär ut sig mycket helt enkelt och det är väl det han gör mest, han bygger även med sitt kubpussel och läser mycket böcker, sjunger och dansar. Han har ingen speciell sak som han leker extra mycket med. Men han har börjat intressera sig för lekar med dockor/nallar som han matar, byter blöja på och går och nattar.
 

Oj,

Skrivet av  Nette m.Evelina -02 o Gustav -04
Mycket rollekar här med gärna inkl middagsbjudningar och utklädning :-)Hon åker ofta och handlar mat (tar en väska och fyller med saker, betalar och åker "hem" och packar upp) Leker mkt med sin käpphäst o gunghäst, med dockhusen (pippi o little people) och pratar _hela_ tiden med "gubbarna" och hästarna.

Gillar att pyssla (pärlor, fingerfärg, vattenfärg, rita, "skriva", klippa, klistra...you name it *s*), vara ut och åka skidor o pulka.
 

Tåg, tåg, tåg.

Skrivet av  Mama-Kriti m E -02 & bf 29/5.
Briotågen, endera på banan som då inte ska gå runt utan tvärs genom vardagsrummet eller bara med alla tågen.

Bilar

Flexitraxen

Skopis & Grålle

Läsa och fråga oavbrutet "Står det där mamma?"

Spela Pingu, Byggare Bob eller Bolibompa-spel på datorn.
 

Artiklar från Familjeliv