Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hör av dig annika

Skrivet av helena i gävle
förra inlägget m samma rubrik blev fel. Jag vill ha råd om att låta leversjuka barn börja på dagis. Ebba ska börja om 1,5 år om allt går bra. vad säger läkarna om dagis? Riskfritt eller inte? saknar dina brev i brevlådan annika. Hör av dig igen
Svar på tråden: hör av dig annika

Sam äter ju inga...

Skrivet av  Annika K, Sam 2 år och magen bf 14/4
immundämpande mediciner för tillfället, så därför ska han vara som "vilket barn som helst". I alla fall nästan. Men det är klart att vi har fått vissa restriktioner som att han inte bör vara med på storsamlingar (om dom har såna) och att alla andra föräldrar på dagiset måste vara informerade om Sams känlighet för vattkoppor osv. Jag/vi har verkligen pratat noga med Sams läkare om detta. Sam ska gå i en småbarnsgrupp 1-3 år och tre hela dagar i veckan. Sen får ju Sam syskon i april, och då kommer han ju ändå inte få vara på dagis mer än 15 tim/vecka ändå. Vi har försökt att framföra att det är nödvändigt för Sam att gå på dagis - dvs se andra barn - äta, röra sej, umgås osv. Han har ju mest varit med vuxna hittills och ligger lite efter med grovmotoriken och ätandet.
Men - vi får se hur det går. han får ju bli förkyld, men får han komplikationer varje gång så är det ju verkligen inte lämpligt med dagis.
 

Artiklar från Familjeliv