Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hundallergi??

Skrivet av MiraJ
Vi börjar misstänka att vår son är allergisk mot våran vovve....
Han är ett sk. riskbarn när det gäller alllergier.

Han har snorat sen den dag då vi hämtade hunden (ett par dagar efter jul). Liksom snorat utan att vara förkyld.... Snorandet blev 40 gånger värre nu när hunden började fälla vinterpälsen.

Någon av er som kan något om allergier? Kan det vara det som vi tror?
Svar
Men varför
skaffade ni hund om sonen är högriskbarn???? Självklart kan snuvan vara tecken på allergi och om jag vore du skule jag omedelbart lämna bort hunden, det kan ju bli värre!
Skrivet av  ???
.....
Varför vi skaffade hund tänker jag inte sitta och förklara för det har inte med saken att göra.
Det var mer eller mindre ett misstag, det vet vi, men det är inget jag kan ändra på nu.

Däremot kan jag meddela att vi håller på att ordna så vi "blir av med hunden"... Tänker inte invänta bekräftelse på våra misstankar.
Skrivet av  MiraJ
förstår dig
jag förstår dig men ändå inte det du skriver om att du skulle "bli" av med hunden . Man är inte allergisk mot pälsen , det är hudkvalsterna och om nu barnet snorar
så är det väl bättre att kolla hos en läkare omgående innan ni bara lämnar bort hunden
Klart man ska tänka på barnet men om det nu inte är hunden som orsakar det ? Hur skulle det kännas
Har själv flera barn med en pappa som har allergi i släkten och vi fick minsan´n höra jämt om att våra barn skulle bli allergiska men det va inte våra barn som blev det , det va en bekant till oss med ingen allergi i släkten . Att barnet äär snuvigt ofta kan bero på mycket annat
Jag tycker att du ska först kräva en undersökning där dom gör kanske ett allergitest på barnet i stället för att bara tro att det beror på hunden
Skrivet av  Barn och djurvän
Kom bara ihåg att testerna
är väldigt osäkra!!! Det går inte att lita på tester, tyvärr. Men man kan ju lämna bort hunden en tid, sanera så gott det går och se vad som händer. Men ändå är det ju så att högriskbarn ej rekommenderas utsättas för husdjur, även om det så klart är upp till varje familj att ta ställning och bestämma hur man ska göra.
Skrivet av  Åsa
Jag är också djurvän...
Tro inget annat!! Jag VILL inte bli av med hunden men känner att just nu har jag inget val. Vi bor i en liten by där läkarna vägrar att göra allergitest på så små barn som vår son. För att få det gjort måste vi åka till närmsta stora sjukhus, vilket ligger ungefär 23 mil härifrån... OM dom ens utför testerna där, det vet jag inte.
Så som situatiuonen är nu så kan vi inte bege oss iväg på en sådan långfärd...
Kunde jag det så skulle jag det, men tyvärr....

Alltså kommer vi att försöka omplacera hunden.
Skrivet av  MiraJ
Mitt inlägg skulle vara under "Förstår dig" (imt)
.
Skrivet av  MiraJ
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons