Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fel behandling..??

Skrivet av Fredricks mamma
Var hos en barnläkare i bandhagen idag, gick dit för att min son har eksem.. Läkaren frågade om han hostade mycket och det gör han(hostade medans vi var där) Han lyssnade på lungor osv och sa att han har astma, fick medicin och hämtade ut det(det var väldigt dumt i efterhand). På kväll ha pyssel på dagis, pratade m föräldrar om just det här och fick reda på att han har sagt och skrivit ut med till väldigt många barn på just det här dagiset.Tydligen också till någon som kommit dit för ont i örat.vad gör man, vart ska man vända sig?? Ska jag ge min son någon medicin? Jätte tacksam för svar
Svar på tråden: Fel behandling..??

om han har astma...

Skrivet av  Malinka
eller förkylningsastma så innebär det att han antingen har en pipande andning med indragningar eller, som mina söner, hostar mycket, ofta och slemmig. mina pojkar, nu 5 och 6 år, fick falsk krupp när de var kring 8 mån. vid 2 års ålder gick detta över till förkyln.astma. vi märkte det genom att den vanliga hostmedicinen Lepheton som vi gav till natten slutade verka. de hostade i flera veckor i sträck, i synnerhet vid ett visst väder och vid ansträngning. när och hur och hur länge har ditt barn hostat?
 

Han har krupp

Skrivet av  Fredricks mamma
På nätter och som du skriver använder vi också Lepheton som inte hjälper så mycket, men har ingen hosta när han anstränger sig, hoppar springer osv. Utan hostar lite när som helst..
Nu har han hostat i många veckor, kanske två månader.
Det är ganska slemigt..
 

Om medicinen hjälper, då är det astma

Skrivet av  Ylva m Fredrik
Utan att vara 100%-igt säker så säger jag ändå: om medicinen ni hämtade ut hjälper så är det astma! Jag har själv hosta som kommer av astma i samband med ansträngning, förkylning eller väldigt torr luft. När man tar luftrörsvidgande medicin (inte långtidsverkande typ pulimicort, utan symbicort, ventoline, bricanyl mfl) så ändrar hostan karaktär och blir lättare att hantera samt mindre frekvent på bara några minuter.

Att läkaren skriver ut till så många på ert dagis behöver ju inte bero på att han är konstig (även om det naturligtvis är möjligt) det kan ju bero på att det finns något på dagiset som ger astma (t.ex. mögel)

Om inte medicinen hjälper mot hostan tycker jag att ni ska söka en annan läkare för en andra bedömning, den rätten har man som patient.
 

Håller med

Skrivet av  Mia A m 2 astmabarn
det som Ylva skrev, att om medicinen hjälper så är det astma.

Medicinerna är inte farliga och dom kan inte skada ditt barn om det nu skulle vara så att han _inte_ har astma. Så du förlorar ingenting på att prova. Ge det några veckor, för det tar ett tag innan man märker ordentlig skillnad.

Men, jag förstår din tvekan så jag skulle definitivt sett till att få en "second opinion" om jag var du. Kontakta barnastma-allergimottagningen på något sjukhus i närheten och börja åtminstone med att prata med astma-allergisköterskan där. Dom brukar vara jätteduktiga på att råda och kan sätta upp dig på en tid så att ni får träffa en specialist.
 

Tack

Skrivet av  Fredricks mamma
för alla svar, ger mig lite hopp om vad jag ska göra..
Nu ska jag ta och kontakt en annan läkare, så får vi se vad som händer..
 

Maila mig!

Skrivet av  ::Tina & Vincent::
min son går hos den läkaren men jag vill inte hänga ut nån.
[email protected]
 

Tina &Vincent. Se här!!

Skrivet av  Fredicks mamma
Du får jätte gärna skriva ett mail till mig på [email protected] för jag får ej i väg mailet till dig som jag skrivit
 

Artiklar från Familjeliv