Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Singulair

Skrivet av Josa
Hej!
Skrev för en tid sedan och frågade om bland annat nebulisator eftersom min son med förkylningsastma inte blir hjälpt av sina mediciner som tas via nebunetten. Fick då rådet att uppsöka specialist (tack Mia A). Har nu varit på ett besök hos en astmaläkare som ville att vi skulle testa Singulair. Några frågor: Är det mycket viktigt att man håller tiderna (1 timme före, 2 timmar efter måltid)? Svårt att få ihop det på kvällen.
Hur långt tid tar det innan eventuell efekt av medicinen visar sig?
Svar på tråden: Singulair

Hej Josa

Skrivet av  Mia A m 2 astmabarn
Vad skönt att ni fått prata med en annan läkare.

Min store pojke har haft Singulairen i 3,5 år nu och för oss fungerar den bra. Den är ofta ett jättebra tillägg till de vanliga astmamedicinerna. Ofta kan man minska på både Airomir och Pulmicort efter en tids användning.

Vi kunde minska på Airomiren eftersom Singulairen gjorde Felix mindre flåsig när han ansträngde sig, men vi har aldrig lyckats minska på Pulmicortdosen, tyvärr.

Vi hade också problem med den där 1 timme före 2 timmar efter maten-regeln... De första 1,5 åren så var vi ganska slaviska, men till slut så blev det så himla bökigt. Vi frågade Felix läkare och han sa dels att om det kunde funka bättre på morgonen så kunde han få den då istället (men det var ju ännu värre, inte sjutton hinner man vara uppe 1 timma innan frukost...). Dels sa han att det är inte sååå superviktigt. Det man i så fall skulle tänka extra på var att åtminstone inte ge den i samband med måltid. Man får helt enkelt göra sitt bästa.

Vi gjorde så att Felix fick sin tablett direkt när vi kom till dagis för att hämta honom. Då hann det oftast gå ungefär 1 timma innan vi hunnit hem och middagen var klar.

Det kan ta uppemot en månad innan man märker hel effekt av Singulair, så häng i! Tyvärr är det också så att Singulair inte har någon som helst effekt på vissa...
 

Tack!

Skrivet av  Josa
Tack för svar! Är det viktigt att ta tabletterna vid samma tidpunkt varje kväll?
 

Artiklar från Familjeliv