Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

antifeminist -javisst?

Skrivet av Matte
Varför är en del män här inne så fruktansvärt mycket mot feminism? Det gynnar inte debatten för det blir sällan något konstruktivt av de antifeministiska inläggen. Det är klart att alla får ha en egen åsikt, men tyvärr är argumenten för att ogilla feminism lite skrattretande.
Svar på tråden: antifeminist -javisst?

Så fort feministerna rensar i de egna leden så!

Skrivet av  Man 3.0
Om "feministerna" kunde rensa ut manshatarna ur de egna leden så kommer de flesta tvister att upphöra.

Jag har ett enkelt test för att avgöra om en feminist är manshatare eller inte: Jag noterar vad de säger och skriver, sen byter jag ordet "män" mot ordet "judar" eller "invandrare", sen byter jag ut ordet "kvinnor" mot "arier" eller "svenskar" oc ser vad som händer med texten. Eller så kör jag det gamla feministiska tricket och byter kön rakt av. Resten brukar ge sig av sig självt ....

Så länge feministerna inte klarar av att utföra detta enkla språktest och hålla rent bland sånt de själva skriver och säger kommer det nog att bli en del invändningar mot "feminismen".
 

Men

Skrivet av  Pappa Po (Feminist, men inte manshatare!)
då måste du ju alltid vara "anti-"? För det kan väl inte finnas en enda rörelse i samhället där alla har exakt samma uppfattning?
Tex:
-Person X kallar sig för "demokrat" (för demokrati) och är socialist.
-Person Y kallar sig för "demokrat" och är Nationaldemokrat.
-Person X kallar sig då inte för "demokrat" längre eftersom person Y kallar sig för "demokrat" och de inte har samma åsikt.

 

Bra skrivet Pappa Po!

Skrivet av  Susanne med Viggo 030721
*applåder*

mvh,
Susanne
 

Det tycks vara någon sjukdom i det här snacket?

Skrivet av  Man 3.0
Inget annat snack jag tittat i är lika fullt av "Bra skrivet! *imt*" och liknande som det här.
 

Finns nog heller ...

Skrivet av  Helena
... inget annat snack där den sortens medhåll möts av en bitter? spya...
 

Du plockar poäng efter

Skrivet av  Mannen med de...
poäng, Man 3.0.

Varför beter sig feministerna härinne exakt som de fundamentalister de så starkt förnekar att de tas miste för?
 

Men hörnu...

Skrivet av  Helena
... män - är det verkligen så konstigt att ge uttryck för medhåll? Det är ju som att nicka instämmande i vilken IRL-diskussion som helst, varken mer eller mindre. För tusan.

Och kanske är det lite onödigt att påpeka det - men "Mannen..." ägnade ju sig just åt precis samma typ av ryggdunkande själv...
 

Mannen med de många...

Skrivet av  Mannen med...
nicken lämnar ändå detta snack för gott.

Självklart vet jag att det var ryggdunkande, men jag har fört fram ett och samma budskap hela vägen, den vecka jag argumentarat här. Det har nästan bara handlat om förnekandet av manshatet inom feminismen. Jag diskuterar ingående detta med några nedanför som uppenbarligen inte är manshatare, men som hela tiden svävar på målet när jag påpekar i inlägg efter inlägg hur hatet tar sig uttryck. De som inte svävar på målet är däremot de som hoppar in och beskriver hur feminister motarbetas överallt på grund av "hatet mot feminismen", "mäns hat mot kvinnor". Hat, hat, hat, hat, hat. "De som inte är med oss är det på grund av hat".

Jag har inget att bevisa mer i detta snack. De svar jag får talar sitt tydliga språk.
 

Du undvek testet

Skrivet av  Man 3.0
Ta Margareta Winbergs uppkastning i Aftonbladet i våras och byt "män" mot "invandrare" och "kvinnor" mot "svenskar". Studera sen effekten. Jag tvivlar på att du kan hitta någon demokratidebatt där du kan få samma slående effekt genom att byta ord.
 

Säg mig...

Skrivet av  Pappa Po
Säg mig en rörelse som står helt enad utan motsättningar och inre strider?
 

Goddag - Yxskaft.

Skrivet av  Man 3.0
Jag EFTERLYSER en intern debatt bland feministerna som rensar ut de rabiata manshatarna, du hävdar på något för mig obegripligt sätt att dennna interna debatt pågår? Eller?

Ditt inlägg framstår som totalt lösryckt ur sammanhanget i tråden. Jag kan tyvärr inte ge någon menigsfull kommentar.
 

intern debatt

Skrivet av  blue
feminismen är ingen enad rörelse, det som förenar är målet (dvs ett mer jämställt samhälle). Det finns ingen styrelse eller sammankallande kraft. Det finns ingen officiell dagordning, feministpolicy eller ens ramar för vad en feminist är. Vem som helst får kalla sig feminist och vem som helst får ta avstånd från feministiska yttringar som inte passar in i "min feminism".

I en så lös sammansättning finns det därmed ingen intern debatt, och ingen att "rensa ut".

Personligen är jag trött på att behöva ta anstånd från _allt_ som görs i feminismens namn. Jag tycker inte att särartsfeminister, kollektivister och manshatare gör så mycket bra för feminismen (som jag ser den), men deras åsikter får stå för dem - jag behöver inte försvara dem. Alla feminister är ansvariga för sin egen feminism. Det som är viktigt är att påvisa orättvisor, förtryck och sedan hitta medel att lösa dem. Så sakfrågor och politisk handlingskraft är viktigare än hårklyverier och personliga erfarenheter av genussystemet.
 

blue:

Skrivet av  Man 3.0
OK. Köper din förklaring rakt av. Har printat den och skall visa den för alla som kallar sig "feminist" och har anspråk att påverka samhället.

Om din beskrivning är riktig så finns inte "feminism" som begrepp. Feminist är den som kallar sig "feminist", oavsett vad personen lägger in i begreppet.

Tjohopp!
 

det är din tolkning

Skrivet av  blue
och ja, jag tycker att det finns ett dilemma i det att det inte finns så mycket konkret att ta på. Men faktum är att "feminism" är en bra utgångspunkt, även om den inte ger oss några sanningar om vilka medel som är de bästa. För som jag skrev, målet förenar oss. Målet är det viktiga, ramarna för medlen sätter samhället upp.

Jag vill i sammanhanget lägga till ES förträffliga citat
"Feminism is the radical notion that women are people"
 

blue: Inte speciellt radikalt.

Skrivet av  Man 3.0
I min värld är kvinnor i högsta grad människor. Du måste ha haft en fruktansvärd otur i livet om du kommit fram till någon annan uppfattning baserat på dina erfarenheter. Jag beklagar i så fall, men jag vägrar att hålla med om att dina personliga erfarenheter säger något generellt om världen.

Nu skriver jag inget mer i den här tråden. Vill du något mer får du börja en ny tråd.
 

Citatet

Skrivet av  Mafalda
som ES gav:
"Feminism is the radical notion that women are people"

Här kommer en omarbetning av Mafalda, vilken visar skillnaden mellan Feminism och en alternativ Equalism tydligt:

"Equalism is the radical notion that women, AND men, are people"

*s*

 

Grejen förstår du Mafalda

Skrivet av  Rudolfina
är att det inte är nåt radikalt med att påstå att män är människor. Genom hela historien har människan varit = mannen. Det hörs till och med på ordet: men are men.
 

Artiklar från Familjeliv