Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

1/4 vb blev det

Skrivet av Monika m Tilde
men merkostnaden är så nära den nedregränsen, och jag har angett fel siffror på ett ställe. Skrivit att vi köper Alvedon för 150 kr/år, vilket ska vara 1500 kr/år. HAr dessutom nyss börjat medicinera med Citodon minor också, till natten och de är dyrare än alvedon... Just nu ids jag inte lägga in detta, men om jag märker fler merkostnader under året som kommer - kan man ansöka om nytt innan detta går ut då??

Är lite sur över att ökad värmeförbrukning inte kommit med, vi har jättevarmt inne för Tildes skull men det anses inte som medicinskt styrkt. Trots att läkaren skrivit om smärtor och jag anser att det borde räcka... kyla ger ju ondare muskler, det borde väl vara allmänt kännt eller???
Svar
Ang värme...
vi har fått igenom det som merkostnad, men då står det klart och tydligt att "vi måste ha höjd värme inne med X antal grader för att S inte ska behöva lägga energi på att hålla värmen, han behöver all sin energi till tillväxt.
Vi får inte samma effekt om vi skulle sätta på honom varma kläder, (han har långkalsonger inne på vintern redan).
Sedan så är det inte alltid kyla ger svårare muskelsmärtor. Jag mår personligen sämre i mina knän när det är varmt, och sämre på vintern i andra muskler, men då mår knäna bättre. Så om ni ska få igenom det så måste läkaren styrka att ni skall ha det varmare inne för att hon inte ska må sämre. Att just hennes muskelsmärtor blir sämre av kyla och att detta i så fall påverkar ngt annat.
Annars så brukar fk inte anse att det är styrkt eftersom kyla/värme på muskler växlar från person till person. Att bara ha ett intyg på muskelsmärtor säger ju inte så mycket i sig om vad för sorts behanlig som krävs...
Jag tycker att du ska be att få kompletera med nytt läkarintyg där det står att ni måste ha det varmare. För det går att få igenom det men det måste vara jätte tydligt!!!
Om du behöver så kan du få exakta formuleringen som vår läkare har skrivit och hur fk beslutat inför ett ev överklagande. Jag hade överklagat...men man ska ju orka också.

Lycka till!!!
Skrivet av  Hanna m S&A +bf 1/4
Jag tror
jag väntar till nästa ansökan... Då är hon större och chansen att få mer i v.b ökar ju med åldern. Vi har bergvärme, så medan det är under 16 grader så spelar innetemperaturen inte så stor roll, för då går bara vanliga pumpen. Men när elpatronerna måste till så går det ju betydligt mer om det skiljer 2-3 grader.

Känner att jag bara vill ha det klart nu, summan skiljer ju inte så himla mycket trots allt.

En sak jag funderat över är hur många timmar i veckan med mertid, som ger 1/4 eller 1/2 v.b. För de har väl några riktlinjer att gå på så eller???
Skrivet av  Monika m Tilde
Det där ÄR lite lustigt
7 - 10 h/vecka räknas som ett halv MEn för att komma upp i 1/2 vb måste du ha 20h/vecka.
Skrivet av  marib
????
Kommer osäkt in på en sång min pappa brukade sjunga när vi var små:
"ett gånger ett är sju, hur i helsike räknar du"...
Fk må vara fantastiska i sin räknekonst:)
Jag har minst 25 timmar mertid - och då har jag bara räknat helt snabbt!
Skrivet av  Monka
fel nick
:)
Skrivet av  Monika M Tilde
Måtte varit trött :-)

7 - 10 h/vecka räknas som _1/4_ skulle det vara. Inget annat.
MEn om du har 25h/vecka så borde det utan problem blivit 1/2.
Som sagt ibland funderar man om de ägnar sig åt pilkastning el nåt när de bestämmer.
Går i väntans tider på mitt nya vb (som jag nämt nedan) och med tanke på _den här_ handläggarens attityd så förväntar jag mig det värsta.
Skrivet av  marib
1/4
Är det inte så att 1/4 kräver minst 10 timmar dvs får du 1/4 för mindre timmar krävs det även merkostnader? Jag tror att det som eg är def. är 1/2 och sedan har man tolkningsvis "gissat" vad som krävs för övriga nivåer.
Skrivet av  Karin
Om jag fattat det hela rätt
så har de relativt nyligen lagt om den där gränsen så att det är 7 timmar som gäller.
Men säker är jag inte, frågan är om NÅN är det *s*
Skrivet av  marib
*asg*
Jag trodde att det var som du sa!!! Fast med nån konstig baktanke alltså. Gissa hur blåögd och blond jag är *s*
Skrivet av  Monika m Tilde
jag tror
(är nästan säker) på att 1/4 dels är 10 timmar/vecka, men man kan få 1/4-dels vb också om man har minst 7 timmar/vecka + merkostnader.
Det är inte bara ½ vb som är specificerat med antal timmar,,,,,jag vet att jag har sett för 1/4-dels också.
Hälsningar Åsa.
Skrivet av  bullen71
Svar
Sist jag blev beviljad för två år sedan var praxis 10 timmarutan merkostnader. I förarbetena till lagen finns bara tiden för 1/2 vb angivet och resten har visat sig i FK:s tillämpning så jag menade inte att man inte kan få timmarna utskrivet utan att lagstiftaren har inte uttalat sig om det. Verkar därför lite konstigt att hälften av 20 skulle ha blivit 7?!
Skrivet av  Karin