Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon som sökt bilstöd?

Skrivet av Monka
Testar att fråga här, vet inte var det passar riktigt...
Ska man ha ett läkarintyg som styrker behovet av annan bil? Eller räcker det med ett läkarintyg som bekräftar diagnos?
Eller har någon något tips om hur man får mer plats för ben och fötter när man har bakåtvänd bilstol och behöver ha bilstolen vänd längre än "normalt"?
Svar på tråden: Någon som sökt bilstöd?

Lite tips

Skrivet av  Elenor med Sol
Hej!
Vi har fått bilstöd och har inte behövt lämna in något intyg på att vi behöver bilen (eller anpassningen för den delen), men däremot har vi skickat in läkarintyg på diagnos och vad den innebär. Bäst är nog ändå att du pratar med handläggaren på FK som har hand om bilfrågorna och fråga också efter hur lång handläggningstiden är...
Rent praktiskt har jag inga tips att komma med på hur ni ska lösa platsbristen för benen. Det är ett problem rent generellt tror jag, även om barnen inte har funktionshinder.
 

Ja

Skrivet av  Monka
platsbrist för benen är nog vanligt, och många föräldrar vänder sina barn när det blir för trångt. Men vår tös riskerar att slå nacken ur led vid en krock om hon åker framåtvänd... Vet inte när man kan räkna med att hennes nacke är stark nog att klara en sån påfrestning, men vill inte vända henne ännu på flera år.
Tänkte att i en stor bil kan man ta bort ryggstödet och på så sätt lösa problemet. I många minivanar så är det ju separata stolar liksom...
Ska ringa till handläggaren och fråga...
 

Kom just på...

Skrivet av  Elenor med Sol
att det i många minibussar faktiskt går att vända hela säten bak-och-fram. Har sett en del som åker med hela passagerarsätet fram "felvänt". Hoppas du får några tips hos FK i alla fall.
 

Artiklar från Familjeliv