Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Totte är inte som andra barnmorskor

Skrivet av hillevi med elliot 030420
Babyboom. Modern säger som Linda Skugge. My god.
Äntligen, tänkte modern. Äntligen ett tv-program utan präktiga mammor. Emma Wiklund har ju sagt att hon känner som en riktig fuskmamma när hon inte hinner ta med sig hembakat i små fiffiga plastburkar till lekplatsen som alla de andra mammorna. Där står hon med sina köperån och känner sig som en dålig mamma.
Emma är ju så glammig och har humor och har en man som ser mycket film och också verkar ha viss självdistans - så yes! yes! yes! Äntligen ett tv-program för oss Monty Pythonföräldrar.
Modern och fadern rattade till och med in TV4+ enkom för detta program och spelade in det på video så de absolut säkert inte skulle missa något. Släckte ner och bänkade sig, sippandes på ett par Cola light.
Lite flower power blommor och några bebisar i vinjetten. Okej.
"I dag ska vi få lära oss hur man lagar hemlagad mat…"
KVACK!
"…och möta en tjej som har 22 barnvagnar…"
DUBBELKVACK!
"…och möta Totte, som tillhör de tre promille av manliga barnmorskor som finns i Sverige."
Det lät inte bra, men de fick hoppas på Totte.

"Är det inte svårt att laga barnmat?" frågar Emma.
"Nej då inte alls. Man bara kokar en potatis. Helst mandelpotatis. Och sedan mosar man ihop den med lite olja."
"Detta är inte sant! stönar fadern.
"The potatisfilm is back!"
"Vi lagar tre olika middagar till treåringen, tiomånadersbebisen och oss vuxna. Det håller ju inte, kan vi inte laga något alla kan äta?" säger Emma.
"Jodå, säger mattanten.
Och så får Emma lära sig att laga tre sorters hamburgare MED HACKADE NÖTTER och någon ekologisk soja och hjäääääääääääääälp!.
"Men det var ju jättelätt. Från och med nu ska jag bara laga hemlagat. Vad gör du förresten av det som blir över - fryser du in det? frågade präkto-Emma.
"Nej absolut inte. Det är inte bra. Mat ska ätas med detsamma. Blir det något över får man klura ut något nytt roligt recept på resterna nästa dag."
Att köpa burkmat, får vi veta, är ungefär detsamma som att döda sin bebis långsamt.

"My God, säger modern. "Kan vi inte snabbspola?"
De snabbspolar och hamnar hos Barnvagnskvinnan.
"Det är ju bland det roligaste som finns med att få barn. Att handla grejer till bebisen! Det hör ju till!" säger kvinnan och plockar ut alla sina 22 barnvagnar ur det belamrade förrådet och visar upp. Det är kaross och bromsspaken som är så fin på just den modellen och den är funktionell och hjäääääääääääääääälp!

Spola, spola, spola.
Här kommer Totte. Totte är inte som andra barnmorskor. Totte är en manlig barnmorska. Totte har snopp och därför kan han relatera till papporna mycket bättre. Totte tycker om att sitta på sängkanten och småprata. Alla rum på förlossningsavdelning är ljudisolerade. Det är bra säger Totte.
"Kan ingen strypa honom med ett stetoskop?", säger fadern.

Modern tog ut kassettbandet och slängde det i soporna. Bland alla tomma barnmatsburkar.
Nästa dag ringde de från Babyboom och ville göra ett inslag med fadern som skulle vara hemma med barnet i 14 månader och det var väl duktigt.
"My God." sa fadern. "Aldrig i livet. Jag har sett ert program och vi har bara fyra barnvagnar. Och dessutom hackar vi aldrig nötter. Ajö."

ps. fler kåserier på
http://supermamman.se
Svar på tråden: Totte är inte som andra barnmorskor

Såg bara sista halvan

Skrivet av  Cajo med Louise
av programmet i måndags.
Men René Voltaires kommentar om att frysen förstör mat, den var bara för mycket.
Själv skulle jag inte klara mig utan infrysta matportioner av storkok.....Har varken tid eller lust att laga mat 1 timme varje dag.

Det blir lätt prettigt när man ska göra tv, tidningar med för den delen, till föräldrar. Vi får ta det med en nypa salt.
 

Måste försvara Totte lite!!

Skrivet av  Sanna och Nora 18/2
Han förlöste vårt andra barn på Nacka bb och det var en fantastisk upplevelse. Inte för att han var man och därmed skulle vara unik, utan för att man fick total kontakt och kände sig helt trygg. Resultatet en underbar dotter och två underbart nöjda föräldrar!!!!

Men jag håller med dig om att babyboom är ett riktigt uselt program, såg första avsnittet och insåg snabbt att jag aldrig tänkte titta igen. Lite synd att jag missade Totte bara, hade gärna sett mannen i Mayas liv igen!!!!!
 

Artiklar från Familjeliv