Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

rapport från hemmamamma Lena

Skrivet av Lena med Louise 030326 + Ytte Bf 8/2
Ja, nu är jag allt en riktig heläkta hemmamamma. Jag har kommit in i rutinerna och den första rastlösheten har definitivt lagt sig. De flesta dagar är sig lika och vi har fått in ett ganska skönt flyt, förutom att man hela tiden måste försöka tima allt med Louise för annars blir hon så himla arg. Det gäller både mat, sömn och när man ska sätta på kläder etc.

Louise vaknar vid 6.30 och äter frukost med oss eller får välling vid strax efter sju. Vid 8 går Stefan till jobbet och jag och Louise städar lite. Vid 9-9.30 går vi till öppnis, babysång eller babysim alternativ till lekparken. Mat vid 11.30 och så lite fix innan vila vid 12.45-13 snåret. Då sover hon lite drygt en timme. Sedan leker hon lite och jag ger lite mellis vid 14.30. På eftermiddagen får hon hänga med mig på eventuella ärenden till affären eller så går vi ut en sväng någonstans. Så vid 16.30 försöker jag vara hemma och börja med maten. Vid 17.30 äter vi hela familjen och så tar Stefan över och leker med henne medans jag plockar undan. Så busar vi hela familjen tills klockan är 19.45 då pyjamas och välling åker fram. I säng vid 20 och så somnar hon vid 20.15 ungefär. Då hamnar jag i soffan med min stickning (håller på att sticka en poncho och det tar en evig tid).

Det är ungefär lika som det låter; en blandning mellan oändligt trist och ganska mysigt. Nu ska jag försöka ta tillvara på de 2 timmar "ledigt" jag fått när Stefan är i lekparken med Louise. Det är bara såååå skönt att få vara ENSAM HEMMA!
Svar
Hej Lena!
Jag läste ditt inlägg med dubbla känslor. Dels så kände jag rastlösheten komma krypande eftersom jag just nu är sååååå less på att vara hemma. (Tack för att jag får jobba nu, jag hade gått under annars!) MEN å andra sidan kan jag väldigt enkelt relatera till när jag var gravid med Selma och slutade jobba för att vara hemma med Elias igen. Det var ju en befrielse! Att få gå hemma i lugn och ro var ju det bästa jag kunde göra innan Selma föddes. Du gör helt rätt, Lena!

Sköt om er!

Kram
Skrivet av  Anna m Elias & Selma
Ungefär som här
blandning mellan trist och mysigt. Jättekul nu när de kan och förstår så mycket, och rätt jobbigt för det går i ett.

Vi har aldrig strävat efter rutiner men nu har de fallit på plats av sig själva, det känns bra. Man får tajma mat och mellis, men en banan kan man ju alltid ha med sig i väskan, och Totil är bra på att äta på restaurang om det behövs. Ibland får han egen barnportion, ibland delar han med mig. Sedan försöker jag se till att han sover middag hemma, så jag får lite egentid ;o)

Ska du inte jobba alls innan Ytte kommer? Samtidigt som jag trivs hemma är jag lite sugen på att börja jobba igen, vi ska skola in på dagis i mitten av november. Fast det känns lite splittrat också, att bara jobba några månader innan nästa bebis kommer. Å andra sidan känns det toppen med avseende på dagis: Funkar det bra kan Totil gå kvar några timmar i veckan när jag är hemma, och skulle det inte funka kan han vara hemma. Alla dörrar öppna.

Strax dags att vakna för lilleman, sedan kommer det lite kompisar till både mig och honom för att fira kanelbullens dag som infaller idag @@@@@@@
Skrivet av  Hulma m Totil +
jag ska jobba lite i januari...
eftersom vi ska skola in Louise i december och jag ska ha barn i början av februari blir det inte mer... Men jag jobbade ju 4,5 månad i våras så jag har ju gjort lite annat också. Är också ganska sugen på att jobba, men jag skulle bara vilja jobba halvtid eller nåt sånt eller kanske plugga eller så. Är lite less på att vara konsult ibland, känner liksom inte att jag kommer någon vart.
Skrivet av  Lena med Louise 030326 + Ytte Bf 8/2