Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

nyheter!!!

Skrivet av Lena med Louise 030326 + Ytte Bf 8/2
Vi har köpt hus!! I Lännersta, så nu blir det flytta av. Vi får tillträde i mars så det kommer att bli kaos när nya bebben kommer i februari. Skönt va´!

Tyvärr ser dagis-situationen för j-g ut och trots att vi flyttar inom kommunen måste jag ställa mig längst bak i kön till respektive dagis. På kommunen sade de att jag absolut inte kunde räkna med dagisplats tills i mars. Hoppsan. Inga dagmammor finns lediga heller och där är ju omsättningen ännu lägre! Blä! Hon tyckte att vi skulle behålla vår dagisplats här i Sickla tills vi får nått i Lännersta, det känns ju superruttet och inte ens genomförbart.

Så nu vet jag varken ut eller in. Ska jag skola in Louise i december som det var tänkt och sedan när vi flyttar får hon komma hem till mig igen tills hon får ny plats eller är det bättre att hon är hemma med mig hela tiden? Hade sett fram emot en skön liten paus mellan hemma-mamma-tiden och ny bäbis i februari... URK!

Hur göra??
Svar på tråden: nyheter!!!

mitt svar...

Skrivet av  Anna m Elias & Selma
... jag skulle ha henne hemma.

Det var svårt nog att lämna Elias på dagis när jag egentligen inte "var tvungen" när han hade ett bra dagis som han älskade. Hade han fått byta dagis i samma veva som han fick en lillasyster hade det nog inte gått sååå bra... Och även om det hade gått bra så hade mitt dåliga samvete gnagt rejält. =(

Kan hon inte börja i augusti när det finns plats? Hur många timmar får du ha henne på dagis när du är föräldraledig? Det är ju knappt värt att "pendla" för 20 tim i veckan eller vad det nu är.

Lycka till!
Kram
 

Grattis till huset

Skrivet av  Cajo och Louise
vad roligt!
Angående dagis tror jag att jag själv skulle gå på Annas linje och ha Louise hemma ändå. Både för hennes och din skull. Det här med inskolning är inte helt lätt och var väldigt jobbigt för Louise och mig och de flesta jag pratat med har en stor eller liten släng separationsångest. Även om det blir bra så tar det ganska många veckor. Minns jag fel eller är det så att du inte var helt nöjd med ditt intryck av dagiset? Då kommer det inte att kännas lättare för dig.

Du är ju en tänkare Lena och dessutom har du stor mage och massor av hormoner som åker runt. Finns risk för att det kostar mer än det smakar sedan om du ska pendla också.

Men jag tycker absolut du ska ligga på kommunen om plats ändå. Ring en gång i veckan. Finns det några privata alternativ? Vi går ju på föräldrakooperativ och är supernöjda. Hög personaltäthet och jättebra verksamhet.........och vi behöver inte städa lokaler eller laga mat, vi har en jourdag var femte vecka men när personalen är sjuka får många barn vara lediga och då behövs inte jouren.

Kan du inte boka upp farmor/mormor eller nån annan så att du får lite egentid nu och tid med bebisen sedan på regelbunden basis.

Lycka till med huset och dagisplats.
Själva har vi köpt ett helt nytt kök.

Trevlig helg
Kram
 

Hej svejs

Skrivet av  madele och Tova
Grattis till huset! Spännade! Knepigt det med dagiset. Du får ringa och tjata. Förresten har jag hört att det är bättre om pappan ringer och tjatar... Eller också. Hoppas det ordnar sig med dagis, verkar strängt att pendla till dagis. Vi har i kvarteret sidan om, och det tar 1½ timme enkel väg ibland, jag tänker att det är tur att det är så nära. En annan aspekt är att har man väl skolat in så är det svårare att byta. Nej stå på er! Lycka till!
 

Ja, grattis till huset!

Skrivet av  Hulma m Totil
Jag (vi) har ju ingen dagiserfarenhet själv än, men personligen skulle jag nog iallafall skola in. Vi ska ju också ha barn (i april) och även om det blir kort är jag lite sugen på att jobba igen. Jag tror även Totil kommer att trivas med lite andra barn.

Plus att jag ser det som att jag har alla valmöjligheter öppna. Trivs han - jättebra, då kör vi på det. Strular det, med inskolning eller annat, kan han vara hemma. Så jag skulle nog prova, med inställningen att fortsätta om det känns bra, och vara hemma om det känns bättre. Men det beror ju lite på hur långt det är, du skriver ju att det inte känns genomförbart att pendla, och då blir det ju ganska kort tid.

Kan tillägga att jag ser positivt på inskolning just i den här fasen i Totils liv, han är just nu ganska utåtriktad och intresserad av andra. Det spelar ju också in.