Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är det nån annan här...

Skrivet av Anne med en djävul
som har en överjävlig unge???
jag håller på att bli sinnesrubbad av Veera som är helt skogstokig. Idag hade hon ställt sig på teven o stod där o skulle hoppa! Jag tog ner henne sammanlagt en femton gånger och då rann det över och jag slängde ner henne i sin säng och stängde dörren. Jag höll på att julpynta och fick vansinnesstressa mig igenom det eftersom hon höll på att riva ner huset och grät och grät och grät. Jag fattar ingenting! Varför förstör hon så här??? Vi skriker och bråkar jämt nuförtiden och hon är så in i helvete plågsamt irriterande!
Vad är det här, är det nån annan som har en liten djävul hemma????? Det är så trist och tar så mycket på krafterna! Snälla, vad ska jag göra??? Jag vill inte vara så här arg och trött!!!!
Svar på tråden: Är det nån annan här...

*räcker upp handen*

Skrivet av  Myzan & Co
ang obstinata barn - Felix e hemsk han oxå.
ska bara ha det Vincent har även om han har en precis likadan. får han inte som han vill så ylar han precis som om vi höll på att ha ihjäl han *suckar*
biter och slår Vincent jämt, även helt oprovocerat *dubbelsuck*
jag vet att han både hör och förstår när jag säger ifrån men han skiter högaktningsfullt i det *ghaaa*
känner mig som en usel mamma OFTA eftersom jag höjer rösten mot Felix och Vincent.
nåja, Vincent kan vara lika "duktig" han men Felix är faktiskt snäppet värre :/
orkar inte riktigt med mina busbanditer på det sätt jag önskar, men denna foglossning tar död på mig snart och har redan dödat både mitt humör och tålamod *skäms*
kramar från oss
 

Du har ju något att skylla på iaf

Skrivet av  Anna m Elias & Selma
Hormoner och graviditet gör ju att man har ett "giltigt skäl" iaf, jag har inget att "skylla på" men är precis som du då och då.

Obstinata barn hör nog till, tyvärr. *suckar*

Lycka till- och styrkekramar till oss alla!!!
 

Jag är inte gravid...

Skrivet av  Anne o Veera
du har nog blandat ihop oss med nån annan....hmmm!
 

Nej men Myzan&Co

Skrivet av  L
.
 

ojdå, skulle kanske uttryckt mig lite bättre

Skrivet av  Anna m Elias & Selma
Svaret var ju, som "L" antydde, till Myzan.

Sorry Anne!

Kram
 

Imorgon är en annan dag

Skrivet av  Cajo med Louise
så brukar jag tänka, jag kan också få spel på Louise ibland. Tycker att det hänger helt och hållet ihop med min egen dagsform hur jag hanterar Louise små upptåg. (just nu är det att tömma byrålådor och kasta på golvet och att klättra efter flingpaketen för att sedan skaka runt med dem som är hennes roligaste upptåg)
Tror du inte också att Veera känner att du stressar upp dig och blir irriterad? Det är min erfarenhet att om jag försöker hålla mig lugn så går det bättre, men ibland rinner det över jag vet. Men det är väl ändå bara mänskligt?

Såg förresten att du ger Veera bricanyl. Vi brukar också ge Louise det när hon hostar, men du vet väl att de små liven kan bli lite speedade av det.....däri ligger kanske också en del av förklaringen till Veeras humör just nu?

En stor kram till dig Anne, se till att få lite egentid och ladda batterierna.
 

Tack!

Skrivet av  Anne o Veera
Jag har inte gett henne Bricanyl mer än högst två gånger, så jag vette sjutton om det är det.
Men det är sant, självklart märker Veera när jag är irriterad och det blir en ond cirkel av irritation åt alla håll!
Nu är det lugnare igen. Hon älskar Alfons Åberg-filmerna och sitter som klistrar framför burken. Det ger mig några extra minuter att bara vara för mig själv- jag har ett enormt behov av det har jag märkt.
Idag ska jag in till stan, själv och tänker vara borta HELA DAN, och kanske kvällen till och med....
Tack för ditt svar! Kramis!
 

nej...

Skrivet av  Lena bf 29/3 med Louise 26/3
Louise är rätt snäll faktiskt, men jag kan ju bli tokig för det. Hennes utbrott handlar mest om att hon vill ha på sig tofflor utomhus och skor inne, men det går ofta att hantera. Blir mer och mer irriterad på småsaker istället vilket jag tycker är rätt orättvist mot henne.

Mitt tips är som Cajo säger: när hon klättrar överallt och går dig på nerverna - klä på er kläderna och gå ut, sätt er och läs en bok, ta ett bad (gör vi ofta när jag blir galen för då får både hon och jag paus), titta på TV, lägg dig ner på golvet och bara ge henne 20 minuter av din tid. Det är det enda som fungerar hos oss. Det går inte att planera att jag ska göra något/slutföra något för det blir aldrig som jag vill och då blir jag till slut galen på att man aldrig får/hinner göra som man vill.

Så nästa gång du känner djävulen flåsa i nacken och du helst vill slänga ut barnet med soporna så ta en paus och bara tvärstanna det du höll på med, föreslå en helt annan aktivitet där du är med och sedan när du varit med henne 20 minuter kanske det går bättre att förklara att du nu måste göra något och att hon måste hjälpa dig (hämta saker, hålla saker etc). Annars får man bara konstatera att de har en dålig dag och det kan alla ha.
 

konstigt nick!! *imt*

Skrivet av  Lena bf 29/3 med Louise 26/3
.
 

Artiklar från Familjeliv