Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Snatteridrama

Skrivet av hillevi med elliot 030420
Bara det, att gå och köpa en liter mjölk, är ett halvt företag, nuförtiden. Oftast blir det för det första inte bara en liter mjölk, utan halva affären och korgen under sulkyn räcker aldrig till.
På väg hem från en glöggfest skulle fadern och modern kila in på Konsum för att köpa just en liter mjölk. Barnet var trött och kinkigt och hade ätit alldeles för många lussebullar och ischoklad för att det skulle vara nyttigt.
Fadern knorrade något om att han minsann klarade sig utan mjölk i kaffet, men modern lyssnade inte på det örat.
"Kom nu, det går fort."
Konsum höll på att bygga om entrén så de fick nu köra vagnen rakt igenom väggen. Det fanns ingen ramp, bara avsaknaden av en vägg och det stod tre byggnadsarbetare och kliade sig i huvudet.
"Ursäkta oss får vi lov att komma fram!"
Modern var övertygad om att Konsums omsättning den dagen var nere i noll komma två.
Ungefär samtidigt som hon kom på att de nog behövde lite frysta grönsaker också och vilken var mest prisvärd? så började byggjobbarna att borra.
Barnet flög framåt i barnvagnen i panik och modern försökte lugna.
"Brrrrrm, brrrrrm! DE FÖRSÖKER BARA GÖRA EN NY DÖRR, HJÄRTAT INGEN FARA!"
Fadern lyfte upp en och en halv liter av Konsums egen cola light i luften.
Modern nickade så örhängena rasslade.
Barnet plockade åt sig en tvåhundragrams choklad och det är ju alltid gott. Men då måste man komplettera med några byttor keso för att hålla vikten på en någotsånär rimlig nivå nu inför julen.
"KAN DU TA EN LINGONLIMPA, ÄLSKLING?"
Det hörde inte fadern, för byggjobbarna borrade nu i metall och det ilade i tänderna på honom av ljudet. Modern gjorde det internationella tecknet för att äta goda smörgåsar tugga-tugga-mums-mums och då stoppade fadern upp en tumme i luften och tog en totalt fiberlös skogaholmslimpa. Ack ja.
När de kom fram till kassorna var hela barnvagnen belamrad med varor och barnet ville inte vara kvar i butiken en sekund till i detta oväsen. Modern plockade upp på bandet med flinka fingrar och fadern packade som på ackord och de betalade med kontanter, fattas bara, och kunde efter bara tre minuter och femton sekunder flytta på byggjobbarna och lyfta upp vagnen genom hålet i väggen igen.

När de hade kommit tjugo meter tvärnitade fadern. Han tittade på modern med fasa i blicken.
"Vi har blivit snattare!".
Han pekade på Signums cola light som låg i suffletten.
Åh nej! modern tog sig för pannan och tittade bakåt bort mot Konsum. De hörde borrandet ända hit och barnet vred sig som en jordfräs i vagnen. HAN VILLE HEM! HAN VAR TRÖTT OCH HUNGRIG!
"Äsch, det är ju bara femton kronor, det tar de säkert in på oss på något annat", sa modern. Ty hon orkade inte med ett varv till på Konsum. Och så gick snattarfamiljen hem.

Nästa dag skulle snattarfadern köra upp. Han hade gått på bilskola i sex månader och nu var det äntligen dags. Den stora dagen var inne. Fadern, som är en mycket lugn och trygg man, hade varit bäst i klassen hela tiden. Modern hade laddat med tårta och skumpa hemma. Han ringde hem klockan två på eftermiddagen.
"Ja?!"
"Nej. Jag blev kuggad."
Oj då. Det hade ingen räknat med. Modern undrade om det var Guds straff för att de hade snattat dagen innan. Vad skulle de nu fira? Att hon var gravid såklart! Äntligen! Visserligen var det bara en vecka sedan hon hade ägglossning, men det kändes så magiskt och minst fem hade frågat och pekat på magen. Det vore väl något att fira!? Hon kastade sig in i badrummet och gjorde en graviditetstest. När han kom hem satt hon på golvet i hallen med putande underläpp.
"Vad är det?"
"Jag är inte gravid den här gången heller."
Fadern pussade henne i pannan och plockade upp posten. Från skattemyndigheterna.
"Yes! Skatteåterbäringen!" sa fadern och sken upp.
De slet upp kuvertet, hur mycket skulle det bli, femton eller trettio tusen?
Fadern bleknade.
"Men vafan?! Kvarskatt!"
De tittade tyst på varandra, på pappret och på hennes mage och på faderns förarprovsprotokoll.
"Snatteriförbannelsen!" sa de med en mun.
Modern började klä på barnet.
"Nu är det vi som går ner och betalar för läsken", sa hon.
Fadern hörde inte, han var redan halvvägs nerför trappan. När de kom fram ville flickan i Konsum inte ta betalt för flaskan. Hon tittade på kön bakom dem och skakade på huvudet.
"Nej, det behövs inte", sa hon.
Men modern och fadern insisterade. Kön bakom dem blev bara längre och längre medan flickan gick iväg och leta efter rätt sorts flaska.
"Vad är det som händer?" undrade en dam med permanentat hår.
"Det är någon som har snattat", sa gubben framför henne.
"Tänka sig, och så har de barn och allt", smackade tanten.
Men modern och fadern brydde sig inte om det. De var bara glada över att bli av med förbannelsen.

ps.fler alster på
http://supermamman.se
Svar på tråden: Snatteridrama
Inga svar finns