Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga om UL till bossemor

Skrivet av Hönan Agda
Såg att ditt barns mmc upptäcktes med UL, så var det för mig också men först efter flera stycken när jag var i 7e månaden! Blir nyfiken på om det var hos specialist det upptäcktes och vilken månad du var i?
Svar på tråden: Fråga om UL till bossemor

Ultraljud...långt

Skrivet av  bossemor
Jag var i vecka 31, då jag var på en vanlig tillväxtkontroll. Gynekologen såg då att Bosses hjärnventriklar var utvidgade och skickade en remiss till en ultraljudsdoktor. Doktorn visste nog vad det handlade om, men berättade inte mer.
Jag fick vänta fyra dagar innan jag fick komma till specialisten. Det var fyra väldigt jobbiga dagar kan jag lova, innan man fick reda på vad det handlade om. Jag är väldigt tacksam för att jag fick reda på Bosses skada innan han föddes så vi hann bearbeta allt och få all information om omhändertagande och kommande operationer. Det var skönt att innan ha gått igenom den sorgen som blir när man får ett barn som inte är friskt. Vi kände oss oroliga men lyckliga när vår Bosse kom till oss 7 veckor senare!
Varma valborgs-hälsningar från Bosses mamma
 

Lika!

Skrivet av  Hönan Agda
Var också på tillväxtkontroll pg a egen sjukdom. Läkaren såg att något var fel med hjärnan, men lugnade oss med att det absolut inte var vattenskalle...vilket det var + mmc. Väntan däremellan var otroligt lång, men med besked kunde man ju sörja innan och det kändes för mig som att det kanske blev lättare att se barnet -inte handikappet- när man fått bearbeta innan! Fast -ett STORT MINUS- mödravården sa att nu vet du ju hur det är med barnet och ville inte träffa mig mer, men som tur var fanns det en förstående läkare...
 

vad konstigt...

Skrivet av  bossemor
handlat av MVC. Ni behövde ju mer stöttning i er situation inte mindre!! Vi blev oerhört bra behandlade av alla instanser.
Det jag tyckte var jobbigt ibland var att många skulle öva på ultraljud på min mage, eftersom det inte är så vanligt med MMC.
Vi var på kontroll varje vecka efter beskedet, och alltid hade doktorn med sig någon som skulle "prova". Det kunde vara utländska doktorer,ST-läkare och läkarstudenter. Då kändes det ibland som man var gravid med ett ryggmärgsbråck istället för en bäbis! Men annars sköttes allt väldigt bra.

Varma 1:a maj hälsningar från Bosses mamma
 

Artiklar från Familjeliv