Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Johanna!!

Skrivet av molle
Hej Johanna!
Tänkte bara fråga dig en sak angående ditt svar till mig längre ner. vi väntar som sagt ett barn till och är också inskrivna på specialistmödravården. Undrar bara vilken anledningen var att ni gjorde två ultraljud, ett i vecka 12 och ett i vecka 17? Letar dom efter olika saker eller har något hänt till sista ultrat? vi har nämligen nu fått tid i vecka 14. Kommer vi sedan att bli kallade igen om dom är osäkra, eller?
Hoppsan.... det blev kanske lite luddigt!! Vill du svara blir jag jätte glad.
Svar på tråden: Johanna!!

svar!

Skrivet av  Johanna
Hej!
Jo, anledningen till att vi gjorde två ultraljud var att han hade lite svårt att se allting på det första. Egentligen skulle jag vara i vecka 12 då, men tydligen var det mer vecka 10 eller 11, vilket gjorde det svårt för honom att se ryggraden ordentligt (den är inte färdigbildad så tidigt och därför ganska genomskinlig, eller vad man ska säga).
Det som ändå var skönt med att vänta till vecka 17 sedan var att då kunde han verkligen se ALLT, och gick igenom hela kroppen supernoggrant. På det sättet kunde han utesluta många andra saker än ryggmärgsbråck, t ex flera hjärtfel och andra missbildningar. Efter ultraljudet i vecka 17 frågade vi läkaren om han tyckte att vi borde gå vidare med fostervattensprov, men det avrådde han ifrån. Han bedömde sannolikheten att det skulle vara något fel på barnet som lägre än sannolikheten för att jag skulle få missfall som en följd av fostervattensprovet.
Min barnmorska under graviditeten var jättebra, och hon skulle ha fixat fler ultraljud eller annan fosterdiagnostik till oss om vi hade velat ha det. Nu räckte det här, men vi gjorde också ett sent ultraljud i vecka 36, eftersom min magkurva gick ned då. Eftersom det var exakt samma sak som hände med Ella blev vi lite oroliga, och då fick vi gör ett tillväxtultraljud på en gång, bara för att kunna känna oss lugna.

Uj, långt svar blev det, men jag tror att ni kanske får förbereda er på att de kanske inte kan se exakt allting i vecka 14, och att det kanske blir ett ultraljud till lite senare.
Lycka till!
 

Tack för ditt svar...

Skrivet av  molle
Det är både med nervositet och spänning man tänker på ultrat som skall komma. Undrar om man kommer kunna sova kvällen före.

Tack för ditt svar. Jag återkommer med info om hur det gått.
Kram!!
 

Artiklar från Familjeliv