Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bilval

Skrivet av Maja
Hej,
Vi är i tagen att köpa ny bil, tar ju sin lilla tid.
Vi behöver ha plats för Lovisa´s elscoter i bagagen samt ha en bra lösning för henne att komma in i bilen. Är det någon här som har bra erfarenheter och som vi dela med sig. Lovisa är ännu gående, men kan inte klättra eller lyfta fötterna mer än ca 5 cm, om hon kan hålla i sig i något, så vi lyfter alltid in och ut.
Så många tips och lösningar mottages gärna!
Svar på tråden: Bilval

vi har

Skrivet av  helena med Tove+4till
nyligen köpt en renuat kangoo.den är golvsänkt och har hydraulisk nigning så att rampen inte blir så lång.Mycket enkelt att lasta både el rullen och de manuella rullarna.Tove kunde inte heller ta sig i och ur bil själv men nu har vi fåttt en turny in monterad på passagerar platsen, det är en stol som man kan vrida ur och sänka ner så lågt utanför bilen att hon kan ta sig i den själv. Visseraligen blir det ju lite högre med bilbarnstolen i men hon fixar det och ju längre hon blir ju lättare blir det för henne.(hon är mycket kort växt).När hon tex är gipsad.vilket hon är då och då så underlättar det att kunna vrida sätet ut även då vi hjälper henne.titta in på auto adapts hem sida där finns många tips. www.autoadapt.se
Permobil har nog också en sida med info(vi anlitade autoadapt)
 

Tack för ditt svar!

Skrivet av  Maja
Jag var inne på Autoadapt´s hemsida och såg vilka bra lösningar dom hade för just er bil.
Just som det stod liten ute och stor inne, men har ni ytterligare en bil, eller klarar ni er med denna?
Den bil vi kommer att köpa kommer att vara den enda bil i hushållet och då känns inte Kangoon riktigt lika aktuell, eller är jag lite opraktisk nu?
Vi "slåss", hemma alltså, om Ford Mondeo, Saab 9-5 (vilka var de två bilarna som Autoadapt rekommenderade)eller nu senaste tillskottet Hyundai Santa Fe (suv).
Eftersom Lovisa ännu är rätt så rörlig så är det så svårt för oss mentalt att inse att hon förmodligen, oundvikligen, kommer att bli muskelsvagare ju större och tyngre hon blir....och behovet av elrulle blir större, vilket också förändrar vårt transportbehov.
Usch, snacka om vankelmodig....
Men en gång, stort tack för ditt svar!!



 

vi har 2 bilar

Skrivet av  helena med Tove+4till
kangoon och en volvo v70.valet för vår del låg på kangoo eller chrysler, men om vi valt chrysler hade vi varit tvugna att sälja den 2 år gamla v70 och eftersom mannen måste ha bil i arbetet och den andra vi hade var en rishög blev valet enkelt.Vi är ju en stor familj och de få gånger alla ska med kör vi båda bilarna.Sedan är ju kangoo mycket billigare att äga och köra än en chrysler...
I v70 ryms inte el rullen men båda manuella rullarna får plats på samma gång(en inne och En ute) så ibland åkler vi volvo och ibland kangoo...
 

Tips!

Skrivet av  Jag
Den perfekta bilen finns inte så man blir tvungen att prioritera vad man tycker är viktigt.

En liten bil drar mindre bränsle och är billigare att äga. En större bil i gengäld rymmer och får lasta mer. En klar fördel när man vill ha med sig en permobil eller andra stora och tunga hjälpmedel.

Vilka bilar som fungerar bäst att anpassa beror på vad man vill ha för anpassning. De företag som utför anpassningarna kan nog komma med tips i det fallet.

En hög bil är lättare att lyfta in barnet i och ut ur. Du som lyfter slipper böja dig ned för att komma åt barnet på sätet innanför. Detta sparar på din rygg och är en fördel man sällan tänker på förrän man provat.

Skjutdörrar är en mycket praktisk detalj som gör att man kan öppna dörrarna helt utan att riskera att slå dörrarna i bilen bredvid på parkeringen. Dörren är också ur vägen om du ska lyfta över barnet till/från en vagn eller rullstol.

Dörrar på båda sidor bak är en stor fördel. I synnerhet om man ska sätta in en specialstol för barnet. Det kan annars bli så att man får svårt att komma in till sätena innanför om specialstolen tar mera plats än den ordinarie eller om den är upptagen av barnet och syskonen vill in innanför.

Krocksäkerhet är viktigt för många. Ett tips där kan vara att titta på resultaten av EuroNcaps tester. De finns på: http://www.euroncap.com/results.htm