Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bilval

Skrivet av Lian
Hej Maja, Peter 56 och alla andra bilspecialister!
VI har precis börjat titta på en ny bil och det mest intressanta just nu är Chrysler Voyager. Om inte kassan tillåter en -01:a. Är det då stor skillnad på en -00 och -99:a. Någon som vet???

Svar på tråden: Bilval

Jadu, jag borde ju veta..

Skrivet av  Maja
kan man tycka, som vi flugit runt. En skillnad är synlig och det är själva fronten och chassit. Säkerheten är också mer påkostad på den nya modellen med fler airbags osv, sen vet inte jag mer, men någon annan kanske. Inne på bilsidan kan man få svar från mer proffsiga bilfantaster.
Min svåger har köpt en -00:a, och enligt försäljaren så skulle problemen med växellådan vara åtgärdat även på denna årsmodell.
När vi träffade anpass.firman så kunde dom tydligen inte sänka den äldre modellen om ni skulle behöva sänka golvet för att använda en ramp, men det är nog bäst ni kollar upp det med er anpassningsfirma, om ni skulle behöva golvsänka den.
Vi har ju då äntligen valt bil!! Kan man tänka sig, och min kära sambo var helt inne på en nyare modell dels pga säkerheten och utseendet, och jag var ju bara lycklig när han gick med på en "buss" så det blir ju till att gräva i den redan urgröpta kassan...
Svågerns bil hade bara gått 3500 mil så det finns verkligen fynd att göra på den "gamla" modellen.
 

Säkert en bra affär

Skrivet av  peter56
Ni har säkert gjort en bra affär när ni har köpt en bil av årsmodell 2000. Förmodligen mycket mer prisvärd än årsmodell 2001.

Grattis!

Sedan en parentes bara när det gäller vad som skrivs på bilsidan. Jag som jobbar med bilar ler lite ibland åt de inlägg som finns där. En del tror att de är experter utan att vara det.
 

Nja,

Skrivet av  Maja
Det är nog svågern som gjort en bra affär med sin -00, vi har nämligen köpt en -01:a som gått 3,300 mil.
Sambo var ju tveksam till "bussköp", och han ville helst ha den nya modellen, tycker att den är tjusigare.
Men jag hoppas att vi gjort en bra affär ändå, aldrig lätt i bilvärlden har jag förstått!!
För mig som är totalt novis på bilar så verkar dom proffsiga på bilsnack, men som du säger så är det nog lite si och så med kunskapen ibland.
Nu ska vi bara få den anpassad också, innan pengar på F.K. tar slut, verkar tydligen vara på håret.....
 

OK!

Skrivet av  peter56
Då missförstod jag dig. Men en 01:a på 3.300 mil, det är ju nästan nya bilen. Det blir säkert jättebra. Och jag kan hålla med om att den nya är snyggare.

F.K:s pengar brukar tyvärr ta slut på hösten varje år. Det är alltid samma visa. "Min" firma har fått ligga ute med pengar flera gånger p.g.a att vi har lovat kunden att vi ska ligga ute med stålarna och vi inte har vetat om att pengarna är slut hos F.K.

Lycka till!
 

Ingen expert

Skrivet av  peter56
Jag är ingen expert på Chrysler Voyager. Jag säljer riskokare, d.v.s japanskt.

Maja som har letat Chrysler Voyager länge är säkert mycket bättre på den än vad jag är. Men rent generellt så kan jag säga att det brukar vara ett bra affär att köpa att den "äldre" modellen när man handlar begagnad bil oavsett vilket bilmärke man köper.

Lycka till!
 

Tack!

Skrivet av  Lian
Hej Maja och Peter 56!
Ursäkta min frånvaro ett tag, men ibland blir det så...tack för era svar. Vi letar vidare och känner väl inte att vi har någon panik. Lilltjejen har precis fått sin el-rullis som hon kallar "Brum" och är riktigt duktig. Hon slutar aldrig att förvåna oss - så söt! Det dröjer väl lite innan vi kommer att ta den med oss på resa, hon måste bli lite hemma med den först. Men, saker och ting tar ju alltid lite längre tid äm man önskar så vi letar vidare...
Må så gott!
 

Artiklar från Familjeliv