Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

detta med pottan...

Skrivet av m
...hur vet man att de är redo och hur gör man sen när man tror att de är det???
Svar
Tja,
vi gjorde inte så stor sak av det, däremot så började vi rätt så tidigt med pottan, runt 10- månadersåldern. Vi ställde fram pottan och satte Paulina på den (mkt pga hennes svåra förstoppning, vi fick tips på bvc om att det är lättare att bajsa då man sitter ner). Hon har alltid tyckt om sin potta, förutom då hon började bli trotsig och vägrade vara med på allt vi sade eller gjorde.

Nu är hon så gott som dagtorr, vi tar på blöjan om vi ska åka bil en längre sträcka, samt på dagis (mest på vilan, annars får hon vara utan).

Mitt tips är att göra pottan till en rolig grej och att inte ta det på för stort allvar. Att ha förväntningar på barnet skapar för stora krav, det är då det kan låsa sig.
Låt barnet vara med er när ni går på toa. Inhandla pottan tillsammans, eller köp en ring man sätter på toan- den är suverän!
Bajsboken är en underbar bok som man kan läsa om och om igen- den är för alla åldrar...

Lycka till!
Skrivet av  Tanja med Paulina- 02
Lilla J
fick följa med och köpa pottan. Vi sade ingenting bara gick förbi hyllorna där de fanns och han upptäckte dom själv och ville absolut ha en.
Väl hemma blev han rädd. Och nu har den stått mitt på golvet på badet hur länge som helst tills plötsligt en dag för 2-3 veckor sen då han bara bestämde sig för att sätta sig på den.
Så nu sitter han där av och till, när han själv vill. Det händer inget, men viljan är där.
Han har börjat att ta fram snoppen ur blöjan (upp&go) när han är kissenödig och ojja sig när han är bajsenödig. Han får även springa omkring med bara kalsonger på sig.
Vi låter det få komma av sig själv. Vi hade samma princip med båda flickorna och de var båda torra innan de fyllde tre år.
Lycka till!
Skrivet av  * Marie -72
Vi brukar ha en potta...
...som ser ut som en anka stående framme i vardagsrummet och så när vår son springer runt "nakenfis" (han lyckas alltid ta av sig kläderna *s*) hoppas vi på att han ska komma ihåg pottan. Det gör han ibland, och ibland inte. Men han vet iaf att det är meningen att det ska hamna där eller i toaletten om han inte har blöja på-
Skrivet av  Trillian m Casper o Saga bf 13/9