Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Femte öroninflammationen!

Skrivet av Monica med Tintin 26/8-02
Nu har Tintin sin femte öroninflammation sen i december... Det är inte kul. Fast han är ändå jätteduktig, gnäller bara lite på natten och blir pigg så fort han fått penicillin någon dag. Att få i honom penicillinet är för övrigt lätt som en plätt! Häll upp i "röret", ge honom det och han häller i sig det själv! Funkar med all medicin än så länge.

Vid fjärde öroninflammationen frågade de på vårdcentralen om det var Ok att skicka remiss till öronkliniken på sjukhuset, givetvis var det det. Nu ringde jag öronkliniken och kollade om remissen kommit fram och talade om att han fått en femte inflammation. DAmen där sa att tidigast i augusti kan vi få en kallelse... det är väl bara att vänta...

Någon mer som har barn med "öronproblem"?
Svar
Hej!
Stackars lille Tintin... håller tummarna för att han snart slipper eländet!

Vi har haft tur *peppar peppar* och klarat oss med en öroninflammation så här långt men det var en vidrig historia. Axel fick det vid 16 månader och var rejält dålig - han hade fruktansvärt ont och skrek hysteriskt timme ut och timme in (och nu pratar vi om ett barn med så hög smärttröskel att vi oroat oss rejält för den sakens skull, han har t.ex. aldrig reagerat på "småsaker" som sprutor eller framstupa fall i taggiga rosenbuskar, så när han gråter av smärta så blir man klart orolig!)

Och när vi väl fick penicillin till honom så kräktes han som en stucken gris och blev ännu sjukare :-( Det var inget som man vill göra om precis... (nu är han iofs så gammal att han inte skulle få något penicillin om han fick öroninflammation igen (här ger man inte penicillin till barn över två år vid öroninflammation).

Skickar en kram till eran lille skrutt!
Skrivet av  Ida m. Axel001111 & Kalle020812
Robin har också haft 5 öif
och har fått rör för ungefär en månad sen pga att trumhinnan sprack vid varje öif och för att det var kvar vätska bakom trumhinnan.

Det finns en snackgrupp för "öronbarn" den ligger under "barn med särskillda behov" Välkommen dit!
Skrivet av  Annika m. Robin 2år & Michelle 4 år
Jo men
vi kör med lökomslag isf pencilin eftersom vi tycker det hjälper både bättre och snabbare.
Robins kusin (6v yngre) däremot väntar på att få rör inopererade :(
Skrivet av  Robins mamma