Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Torr - fast ändå inte!

Skrivet av Ida m. Axel001111 & Kalle020812
Kalle har varit "torr" hela sommaren. Han kan gå utan blöja hur länge som helst, några olyckor blir det inte. Jättebra förstås. MEN - han gör inget i pottan eller toan heller! Inte en enda gång har det hänt något där och han är heller inte jätteintresserad av att sitta där (fast det händer då och då att han kan övertalas till att sitta där, men det blir oftast bara några sekunder). Utan när det är dags så kommer han och ber om en blöja. Och håller sig tills blöjan kommer på (även om man av någon orsak inte kan ge honom den direkt.

Det är så vansinnigt frustrerande! Han är alltså klockrent torr dagtid sedan åtminstone två månader tillbaka både när det gäller kiss och bajs, bara det att han inte kommit på hur man kissar/bajsar i toan!! Jag tycker visserligen inte att det är någon brådska, han är ju inte två år än, men ändå, när man nu ser att han KAN vara torr så känns det ju lite onödigt, minst sagt, med blöjorna.

Är det någon här som har något tips eller knep man kan ta till för att få honom att fatta galoppen och använda sig av toan/pottan? Han får följa med övriga familjemedlemmar på toaletten så han vet mycket väl hur vi andra bär oss åt.
Svar på tråden: Torr - fast ändå inte!

Li knäckte det häromdagen

Skrivet av  Anna Maria med Li
och det har oxå tagit hela sommaren. Hon blev rädd på toaletten, halkade till lite och vips kom det kiss. Efter det så funkar det super.
 

Får han vara med

Skrivet av  Sterna
när ni vuxna går på toaletten?
Robbin hade supersvårt att koppla ihop toaletten med kissande och bajsande innan vi öppnade badrumsdörren och han fick vara med när vi vuxna gick på toaletten.

Nu sitter han oftast själv på pottan när vi ska på toa eller säger till att vi ska sitta på toa när han vill till pottan.