Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Det här med napp

Skrivet av Tina m. Jacob & Oliver
Flyttar upp hit. Oliver har alltid ÄLSKAT sin napp. Innan har det inte gjort mig något men nu börjar jag bli något trött på denna napp som ska med överallt och han blir tokig om han inte får ha den.

Så nu har vi tänkt att Oliver ska ge bort sina nappar till tomten. Han är fortfarande väldigt välvillig till det men vi får se hur det går. Nappen ska i alla fall bort helt och hållet. Det funkar inte här att han bara få ha den när han sover eller är ledsen. Han hittar alltid en napp någonstans.

Hur har ni andra gjort, någon mer som ska ge sin till tomten.
Svar på tråden: Det här med napp

Nu när

Skrivet av  Tina m. Jacob & Oliver
jag läser lite mer noggrant i tråden under så är det ju många av som redan beskriver hur och vad ni gjort med napparna. Så jag förstår att ni redan har svarat på tråden innan.
 

Dessa nappar...

Skrivet av  Åsa med Ida 020820
Det är samma sak här, jag är så trött på dessa nappar. Ida vill ha nappen, och sen vill hon ha en annan napp, eller flera olika, sen är dom är överallt. Om jag städar undan alla nappar och har dom i en burk i köket har vi lite mer kontroll över dom, men då frågar hon hela tiden efter napp. När man hämtar på dagis vill hon ha napp direkt.

Jag vet att det är vårt ansvar att begränsa "napp-sugeriet" men ibland orkar man inte, eller så är hon ledsen, eller sjuk, och behöver sin napp extra mycket... Vet inte om vi vågar ge bort dom till tomten, tror vi väntar tills nästa jul, men tycker det var en smart grej av er. Hoppas det funkar, du får berätta sen!
 

Jag

Skrivet av  Camilla m Nathalie 2 år + bf 1/2
tog bort napparna från Nathalie uner hennes vakna tid för 3 månader sen och det var mycket skrik i början men hon vande sig ganska fort.
Men jag fick förklara tålmodigt att man bara ska ha den när man sover.

Varje gång hon vart ledsen så skrek hon efter nappen...och istället så tog det nån extra minut att trösta henne. Men det lugnade ner sig det med.

Och sedan tog hon själv bort dem när hon vaknat till och sa oftast inte emot när jag sa att hon skulle lägga nappen i sängen.
Nån gång så vägrade hon och då sa jag att hon skulle gå och lägga sig istället för nappen ska man ju bara ha när man sover. Nån gång så gick hon och la sig då men kom upp efter några minuter utan napp. :)

Så jag tycker du ska ta det som första steg...det kan vara ganska jobbigt men det går snart över och det måste ju tas nån gång.

Angående att ge napparna till tomten så funderade jag på att göra det. Men sen kom jag ju på att hon var rädd för tomten förra året...vågar hon då ge honom napparna???
Och hur kommer hon minnas honom? Som den snälla tomten som gav alla presenter eller som den elaka tomten som tog alla hennes nappar???

Så då valde jag att göra så här istället.
 

Nappinlägg

Skrivet av  Sussie m. Oliver 02 & Isabelle 04
Ni är så duktiga allesammans. Jag har inte haft en tanke på att lägga bort nappen ännu men jag tycker ni är jätteduktiga som tar den striden redan nu.
 

Artiklar från Familjeliv