Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vädjan! stöd!

Skrivet av Sofia
Kedjebrev om vatten (2004-12-29 23:21:57) + -

Jag läste här nedan och kände att jag vill göra ett försök. Så jag plitade ihop ett kedjebrev. Jag tänkte såhär: Jag lägger ut det här. Om någon av er vill undeteckna så maila förnamn efternamn och ort till mig på omala(at)hotmail(punkt)com ersätt med snabela och . såklart. Det sparar tid och jag kan då skicka det direkt liksom. Jag har fått ihop en hel del namn redan!

Här är brevet:

Hej!
Jag skriver till er med anledning av katastrofen i sydostasien. Jag har fått reda på att rent dricksvatten på flaska är en bristvara i de drabbade områdena (källa: Sri Lankas ambassad). Därför uppmanar vi Er, stora företag, att bistå med detta. Det känns otroligt viktigt för oss som inte _direkt_ har drabbats av katastrofen att kunna göra något, och just nu behövs inte kläder utan just vatten.
Alltså: En vädjan till er att skänka vatten - så snart som möjligt. Vi som undertecknar är mammor, pappor och barn - medmänniskor med och utan nära som direkt drabbats av katastrofen.

Detta brev sänder jag till Carlsberg, Coca Cola, Spendrups och Åbro

MVH

Svar
Men alltså!?
Gott syfte, visst, men jag gillar inte kedjebrev! Dessutom förstår jag inte meningen med det i detta fall. Både privapersoner och företag skänker ju redan nu både mängder av pengar och varor till olika organisationer som jobbar för att göra situationen bättre därborta i asien. Tycker nog hellre att man ska stödja på det viset än att ägna sig åt kedjebrev... Känns lite grann som att slå in öppna dörrar, tycker jag
Skrivet av  C med 3