Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vädjan! stöd!

Skrivet av Sofia
Kedjebrev om vatten (2004-12-29 23:21:57) + -

Jag läste här nedan och kände att jag vill göra ett försök. Så jag plitade ihop ett kedjebrev. Jag tänkte såhär: Jag lägger ut det här. Om någon av er vill undeteckna så maila förnamn efternamn och ort till mig på omala(at)hotmail(punkt)com ersätt med snabela och . såklart. Det sparar tid och jag kan då skicka det direkt liksom. Jag har fått ihop en hel del namn redan!

Här är brevet:

Hej!
Jag skriver till er med anledning av katastrofen i sydostasien. Jag har fått reda på att rent dricksvatten på flaska är en bristvara i de drabbade områdena (källa: Sri Lankas ambassad). Därför uppmanar vi Er, stora företag, att bistå med detta. Det känns otroligt viktigt för oss som inte _direkt_ har drabbats av katastrofen att kunna göra något, och just nu behövs inte kläder utan just vatten.
Alltså: En vädjan till er att skänka vatten - så snart som möjligt. Vi som undertecknar är mammor, pappor och barn - medmänniskor med och utan nära som direkt drabbats av katastrofen.

Detta brev sänder jag till Carlsberg, Coca Cola, Spendrups och Åbro

MVH

Svar på tråden: Vädjan! stöd!

Men alltså!?

Skrivet av  C med 3
Gott syfte, visst, men jag gillar inte kedjebrev! Dessutom förstår jag inte meningen med det i detta fall. Både privapersoner och företag skänker ju redan nu både mängder av pengar och varor till olika organisationer som jobbar för att göra situationen bättre därborta i asien. Tycker nog hellre att man ska stödja på det viset än att ägna sig åt kedjebrev... Känns lite grann som att slå in öppna dörrar, tycker jag