recept på vv:s lussebullar?? imt |
|
Skrivet av | mamma m 2 |
,, | |
Svar på tråden: recept på vv:s lussebullar?? imt | |
|
|
Varsågod: |
|
Skrivet av Lilla H -6,1 av 11,9 | |
Lussebullar 30 st. 1 bulle=2,5 points 1 pkt jäst 4 dl ljummen mjölk 50 g smält margarin 150 g kesella lätt ½-1 g saffran 1 krm salt 1 dl socker 13-15 dl vetemjöl ½ tsk mald kardemumma 3 msk russin till dekoration 1 ägg till pensling Gör som vanligt... |
|
tackar! imt |
|
Skrivet av mamma m 2 | |
... | |
|
|
Mina smala bullar |
|
Skrivet av Sofia* | |
När jag bakar lussebullar har jag varken mjölk eller margarin i degen. Och bara hälften så mycket socker som ovan. Som degvätska använder jag bara vatten. De blir jättegoda. Dessutom långjäser jag dem så de blir jätteluftiga och fina. | |
Men... |
|
Skrivet av jeslin | |
...har du mer kesella då eller? Kan du inte skriva ner ditt recept? | |
Ingen kesella |
|
Skrivet av Sofia* | |
Nej det är inga mjölkprodukter alls i mina bullar. 5dl vatten jäst 2pkt saffran som males med en sockerbit 1 tsk salt mjöl. Jag gör ibland bullar med hälften rågmjöl. De bullarna blir lite gråare men jättegoda. Annars bara vetemjöl. Jag gör degen lös, bara hälften av mjölet och låter det sedan jäsa minst en timme. Sedan har jag i resten av mjölet. (allt annat går i från början). Bullar utan fett i degen håller sig inte i rumstemp mer än några timmar, sedan är de torra. Man får förvara dem i frysen och ta fram och micra när de ska ätas. |
|
|
|
Socker!! |
|
Skrivet av Sofia* | |
Lite socker får man ha i degen, det föll bort ur receptet ovan. Men man behöver inte ha så mycket, 0,5 dl räcker. | |