Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Märka strumpor!?

Skrivet av Hoppsan med Jonatan0306 + bf 27/7
Nu ska Jonatan börja på dagis och vi har köpt en märkpenna för att på ett enkelt sätt kunna märka hans kläder. Men hur 17 märker man strumpor?? Jag funderar på att köpa en omgång namnband för det ändamålet, är det en bra idé? Eller finns det andra idéer som är bättre??
Svar på tråden: Märka strumpor!?

Namnband....

Skrivet av  Helena m Emma 8/6-03 (Cissi 6/1-97)
har/ska jag märkt/a strumporna med. Jag har dessvärre ingen bättre idé, för det är ju ett litet företag och sitta och sy i lapparna. Men en idé är ju att vika lappen dubbel, till en ögla, så behöver man bara sy på en sida.

Jag behöver också börja märka Emmas kläder, hon börjar inskolningen om en månad 9/2.
 

usch...

Skrivet av  Anna med Maja -99 & Lovisa -03
Lovisa börjar dagis i morgon och jag har inte inte en lapp eller ens en märkpenna. *kör huvudet ned i sanden*
Har varit så dålig på att märka Majas kläder och det har funkat förvånadsvärt bra... Så vitt jag vet är det inget som kommit bort, kanske någon strumpa men de försvinner vare sig man har märkt dem eller inte.

Funderar på att göra någon medelväg med Lovisas kläder. De som kanske säljs sedare (läs de snygga/märkes) märker jag med band, resten med penna. Strumpor kommer jag inte märka. ;)
 

Jag skriver...

Skrivet av  Kicki me Felicia 24/6-03 + bf 28/1-05
Ett F i Felicias strumpor, uppe på insidan av mudden. Ja eller va man nu ska kalla de.
Funkar helt okej, men ibland måste de fyllas i som på alla andra kläder så de blir lite skarpare.
 

Usch, säger jag också!

Skrivet av  Sara med Alice + 2 storebröder
Alice börjar på dagis på onsdag, och jag har inte ens börjat märka hennes kläder. Jag bara skjuter upp det hela tiden, för det är så tråkigt och tar sån tid. Men jag måste nog börja i kväll i alla fall... *suck*

När Alice storebröder skulle börja på dagis (båda två samtidigt) var jag väldigt ambitiös, och satt och sydde på namnband på varenda plagg, inklusive strumpor och vantar. Men jag blev slöare och slöare i takt med att nya plagg införskaffades, och till slut märkte jag bara de allra finaste med namnband. Resten skrev jag efternamnet på med märkpenna, och strumpor och vantar märkte jag inte alls. Visst har det försvunnit några strumpor genom åren, men det är ju ingen stor summa pengar det handlar om. Jag köper hellre något strumppar extra än sitter och syr i namnband i varenda strumpa barnen har.
 

Märker inte

Skrivet av  Camilla med Anton 22/6-03
strumpor. Kommer de bort så gör de. Inte en enda strumpa har kommit bort för Anton på ett halvår. Men alla andra kläder märks flitigt med namnband och penna.
 

Po.p och H&M har ettikett i..

Skrivet av  Madeleine med Alicia-03
..som man kan skriva på.
 

Har inte tänkt på det

Skrivet av  Maria
Men kollade och det fanns en lapp inuti. Smart. tack för tipset.
 

Artiklar från Familjeliv