Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

boel test

Skrivet av anna med kevin
har varit och testat hörseln på min son två ggr på bvc, har ej klarat testen, nu har vi remis upp på öron.
är det någon som vet vad dom gör där?
Svar på tråden: boel test

Det började med boeltesten för oss...

Skrivet av  Birgitta
... men kom ihåg att de flesta barn som får remiss till hörseltest inte har någon hörselskada (även om vår kille hade det). Jag frågade hur det kunde komma sig att så många barn får remiss som inte har någon hörselskada och då berättade barnaudionomen (som gör hörseltesten) att det beror på att de flesta som får remiss ha öronkatarr (vätska bakom trumhinnan) och det tar flera månader innan det går över.

Så här gick det till för oss på hörseltesten. Audionomen möter i väntrummet och pratar lite både med mamman och barnet. Hon försöker redan där få en uppfattning om var hon ska börja testa (i vilket intervall).

Så får man komma in i en ljudbox och barnet sitter i knät på en förälder och leker men några plastlekasker. På båda sidor sitter högtalare. Audionomen skickar ljudsignaler och ökar på styrkan tills dess barnet tittar upp, då tänds en bild på en skärm med en rolig barnbild, som belöning. Det blir en rolig lek.

Sedan testar de även benledning( det vill säga de leder ljudet direkt via skallbenet (och går förbi örat). Då hör inte föräldern något ljud, men man ser ju när de reagerar. Båda öronen testas.

Om inte höseltestet är normalt får man träffa en läkare, som kollar tumhinnan med en liten lampa in i örat och kan säga direkt om barnet har öronkatarr.

Skulle testet inte vara bra får man komma tillbaka och testa om och testa om (tills de vet säkert om barnet har en hörselskada).

Våra ban har uppfattat dessa tester som bara bara roliga, inget som gör ont och inget som skrämmer.

Lycka till och låt oss veta hur det gå!
 

Artiklar från Familjeliv