Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vi har nog tur...

Skrivet av Helena
såtillvida att hörseltestet på Öron idag förvandlades till ett tymp-test (något som vi inte lyckades få på vårdcentralen...). Tympen visade raka streck, vilket verkar innebära att vår tjej kan bli hjälpt med rör inopererade. Vi skulle få en tid snabbt, och det är jag väldigt glad för. Det är bara att hålla tummarna för att hennes hörsel inte har blivit påverkad. Audiomonen berättade att hörseln är ungefär lika nedsatt som om man har vanliga gula proppar i öronen.

Jag vill tillägga, för andra som är i samma situation som vi och kanske läser här, att vi har missat att hon har haft öroninflammationer, och det troligtvis från 4 månaders ålder... Vi har missat dem pga att hon aldrig har blivit riktigt febrig eller skrikigt. Det har heller aldrig gått hål på trumhinnorna. Det enda tecken som har funnnits har vi feltolkat, nämligen att hon har kliat sig i öronen, och rivit sig i huvudet. Eftersom hon är allergisk har vi tolkat detta som tecken på att hon har ätit något som hon inte tål. Och detta har pågått i flera månader till och från alltså. På bvc har man inte haft kompetens att hjälpa oss heller, man har inte ens gjort en enkel koll för att se om hon har öroninflammation, trots att vi påtalat att hon inte verkar höra.

Men nu verkar vi äntligen vara på rätt spår!
Svar på tråden: Vi har nog tur...

Förresten, Lisbeth!

Skrivet av  Helena
Tack för ditt svar som fick oss att undersöka närmre om det kunde vara så att hon hade öroninflammation. Utan din info hade det troligtvis tagit längre tid!
 

Ja, det var så lite...

Skrivet av  Lisbeth
Skriv gärna o berätta hur det blivit sen efter hon fått sina rör...