Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Äntligen!

Skrivet av Jenny-78 med Gustav 22/1-03 + bf 24/3-05
Hej på er!

Idag har Gustav varit hos öronläkaren (inte själv förståss, utan med sin pappa!).

Han har haft öroninflammation många, många gånger, så idag var det dags för stort hörseltest och att få en tid till operation.

Hörseltestet gick jättebra, och läkaren kom fram till att på vänsterörat är det inget fel alls, där har Gustav full hörsel. Men på högerörat (det han alltid petar i och säger "aj") var hörseln nedsatt med 35%. Trumhinnan buktade och där var vätsketryck.

Min sambo (Gustavs pappa) sade att läkaren hade tittat i Gustavs öron med en liten, liten kamera, en så kallad lins. Han tyckte det var superspännande!

Nu ska alltså Gustav få rör insatt i höger-örat strax efter jul.

Är det någon här som har erfarenhet av "öron-rör" hos barnen?

Vet inte så mycket om det, men skulle gärna vilja höra från någon som kan och vet!

Kram!

Svar
Hej!
Vi har en liknande historia och exakt samma värden mättes upp när dottern gjorde hjärnstamsaudiometri. Bra på vänster, lite sämre på höger. Tyvärr hjälpte det inte med rör och dottern har visat sig vara döv... Det jag vill säga är att det kan vara bra att vara observant på hörseln, trots att mätning visar på ok hörsel, kan det förvärras, eller till och med vara ett helt missvisande resultat. Men Gustav kanske har en helt normal talutveckling till exempel?

Vi som skriver här diskuterar barn som hör riktigt dåligt. För öronbarn som hör bra finns gruppen Öronbarn där det diskuteras röroperationer.

Hoppas att allt går bra för er. Och röroperationen är väldigt enkel och smidig, så det är inget att oroa sig för.
Skrivet av  Helena (m E)