Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Problem med att hitta strumpor

Skrivet av :: Tina & Vincent::
Min pojk har ganska små fötter för sin ålder och jag har stora problem att hitta bra halksockar till honom. Har provat utan halkpluttar under på dagis men har rasar garanterat då han springer som en tok och mockasinerna han har i skåpet...ja de ligger kvar där.... Han har nu storlek 21-22 (han är drygt 2 år) och är inån mittemellanstorlek då många strumpstorlekar är 19-21 samt 22-24. Den ena är snart för litet och den andra strl är för stor. POP och KappAhl har halstrumpor fast i just de storlekarna samt H&M ibland. Var hittar jag strumpor till honom eller får vi vara utan? NovaLi tycker jag inte håller måttet, halkpluttarna torkar ut snabbt iaf på de modeller vi har haft. En modell jag gillat kommer från "sockkompaniet" och köpte de på GeKås men jag hittar de ingen annanstans nu....

Hjälp!
Svar på tråden: Problem med att hitta strumpor

Jag har ett bra tips!

Skrivet av  Cecilia med små troll
Åh, vad jag känner igen problemet! Min flicka som är en liten pytta gick tidigt och det fanns inga bra halkstrumpor till henne. För att inte tala om halkstrumpbyxor i stl. 62/68!! Min Amanda är lika gammal som din pojke och hon har stl. 20 på sina vinterkängor och får ändå plats med en raggsocka.

Jag löste det såhär:
På Panduro eller vanliga hobbyaffärer finns något som heter "puff liner". man har det egentligen till att dekorera tröjor med men det blir som vita klibbiga prickar av dem liksom.

Du trycker ut prickar eller ränder ( inte för tjockt) under fotsulan på vanliga sockar och låter det torka i 12 timmar. Sedan ska det in i ugnen 3 min( minns inte temp men det står på) och då puffas prickarna upp och blir som riktiga halkprickar.
Jag gjorde så att jag övade mig på gamla strumpor först för att få in snitsen och sedan gick jag på vanliga.

Jättesmidigt att kunna köpa vilka strumpor/strumpbyxor som helst och sedan göra egna halkgrejer. När jag blev mer van gjorde jag hjärtan eller skrev älskling under fötterna.Jag har tvättat alla strumpor som vanligt i maskin massor av gånger och plupparna sitter jättebra.
 

Tack men

Skrivet av  ::Tina & Vincent::
går detta att göra om man har gasugn tror du?
 

Oj

Skrivet av  Cecilia med små troll
det har jag ingen aning om! Vågar du testa kanske? Eller så kan du ju "låna" annan ugn när du är hemma hos någon släkting eller så. Strumporna ska vara inne i tre minuter så du sliter ju inte ut ugnen för dem :)
 

Thuns!

Skrivet av  Anne
har du vägarna förbi Thuns i Almunge, Uppsala. det är värt ett besök för de har MASSOR MASSOR av kanonbra strumpor! jag köpte alla halksockor där och de är av kanonmaterial så de sitter kvar på fötterna som en smäck!
 

tyvärr

Skrivet av  ::Tina & Vincent::
så har jag sällan tillfälle att besöka Uppsala (15 år sen sist....) men tack iaf!
 

Artiklar från Familjeliv