Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kollodialt silver (så här har det gått...)

Skrivet av dINAh
Jag skrev ju om min hund längre ner och vilka hemska problem det varit med hans eksem. Han har nu fått kollodialt silver i 2 v och MSM i drygt 1 vecka. Och tänka sig, han har inga eksem kvar, pälsen börjar återfå sin lyster och han har slutat tappa den. Det känns nästan som trolleri, jag tror inte det är sant och är bara såååååå lycklig! Sprayar även silver i hundens ögon eftersom han ofta dras med återkommande ögoninfektioner och han har blivit helt bra!

För övrigt kan jag tala om att även jag tar silver och MSM. Efter enbart någon vecka så har jag fått en otrolig energi (har nästan alltid känt mig trött och orkeslös och krävt helst 10 tim sömn för att må bra), nu är jag inte ens trött längre när klockan ringer på morgonen. Min man sa häromdagen att han inte känner igen mig längre, jag som alltid brukar vara så trött både på kvällar och morgnar. Psykiskt mår jag bättre än på länge, upplever att jag är klarare i skallen (en klar fördel när man studerar :-)), känner mig gladare och mer positiv. Har alltid varit svag för sötsaker (sockerberoende) men även detta har gett med sig. Sötsuget är inte helt försvunnet men nu känner jag att jag kan säga nej helt enkelt därför att jag inte är sugen.

Min syrra brukar ha öroninflammationer titt som tätt och äter då penicillin. I helgen var det dags igen. Jag hjälpte henne att droppa i silver i det onda örat som var så igensvullet att silvret först inte rann ner utan jag fick trixa fram och tillbaka innan det försvann ner i örongången. På två dagar har öroninflammationen gått tillbaka! Helt otroligt!

Min mamma berättade för mig igår att hon fått fruktansvärt ont i halsen och svårt att svälja. Hon sprayade silver ner i halsen och det onda försvann DIREKT! Hon var helt till sig när hon ringde hit och berättade det. Det låter jättekonstigt men jag har också upplevt att det onda försvinner på en gång när man sprayar silvret i halsen.

Jag vill än en gång tacka dem som drog igång diskussionen med kollodialt silver här så jag fick nys om det! TACK! TACK! TACK!
Svar på tråden: Kollodialt silver (så här har det gått...)

Vad är eg kolodialt silver?

Skrivet av  VillaSibylla
*nyfiken*
 

Läs mer på www.ion-silver.com

Skrivet av  Camelia
Och dINAh - vad roligt att det funkar för hela familjen!!!
 

Hur...

Skrivet av  dINAh
har det gått för dig? Har du också fått den här pigga effekten??? Äter du också MSM eller tar du "bara" silver? Jag tycker det var när jag började med MSM som energin infann sig.
 

Mycket bättre hy!

Skrivet av  Camelia
Men inte piggare, tyvärr. Efter att ha läst ditt inlägg så har jag dock köpt MSM och ska se vad som händer nu. Håller dig underrättad om hur det går - hoppas på samma pigga resultat som för dig!
 

nickelallergiker

Skrivet av  ell
kan man ta det om man är nickelallergiker?
Reagerar på silversmycken, vet ej vad som skulle hända om man sprutade detta rakt ner i gapet?

Nån som vet?
Låter bra, ska nog prova på katten iallafall som dras med jobbiga exem som blossar upp.
 

Hej!

Skrivet av  dINAh
Jag när nästan övertygad om att det inte är någon fara om man har nickelallergi, kollodialt silver innehåller bara helt rent silver. Silversmycken (sterling silver) innehåller ju en liten del nickel. Men om du är orolig så maila tillverkaren. Mailadressen står på hemsidan.

Jag hade lite frågor ang silver/MSM kontra mediciner och mailade tillverkaren och jag fick ett utförligt och nyanserat svar på några timmar!

Angående katten så hade jag absolut testat att ge honom silver. Jag ringde till djursjukhuset i Kalmar (tack för tipset Camelia) och pratade med dem och de rekommenderade silver i kombination med MSM. Jag ger hunden 4 tsk silver och 1 tsk MSM per dag fast det kanske är andra doser för en katt som är mycket mindre. Hur som helst så är det nog ingen fara, i alla fall silvret kan man inte överdosera.

I dag började det klia något fruktansvärt i mitt öra, så som det brukar göra på mig när en förkylning är på gång. Jag droppade 4 droppar i örat och på 5 min så försvann klådan och har fortfarande inte kommit tillbaka.

500 ml silver kostar ca 190 kr och 200 g MSM lika mycket. Helt klart värt varenda krona!