Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Gönt te???

Skrivet av Anna
Är det någon som vet något om det?
Jag har köpt Naturapotekets kapslar som innehåller grönt te.Det skulle vara så himla mycket effektivare än te som man dricker.
Var det ett bra eller dåligt köp?
De i affären kan ju lura i en vad som helst.
Svar på tråden: Gönt te???

Lite om te från min hemsida men inte om

Skrivet av  Nell
kapslarna, de har jag inte hört talas om. Gillar att dricka teer istället.

Svart te: kallas det vanliga te som vi dricker till vardags. Det kommer från bladen på tebusken. Bladen är från början gröna, men när bladen jästs och kommit i kontakt med luftens syre blir de mörka. Under jäsningsprocessen försvinner dock de nyttiga flavonoiderna samt en hel del av mineraler som till exempel fluor, zink, kalcium, kalium och järn. Dessa ämen finns dock kvar i grönt te.

Grönt te: so dricks i båda Japan och Kina, avnjuts nu allt oftare även i Sverige. Naturligtvis för den goda smaken och den lätta doften av blommor, men även för de hälsobringande effekterna. Grönt te kommer från den vanliga tebusken, men jäses inte och därför behåller tebladen sin gröna färg. Den som regelbudnet dricker grönt te löper mindre risk att drabbas av hjärtbesvär, det underlättar matsmältningen och stärker immunförsvaret. Grönt te finns både i lösvikt och som tepåsar.
Grönt te skall aldrig bryggas med kokande vatten, då förstörs de värdefulla ämnena. Vattnet skall vara högst 70 grader.

Te med smak har blivit allt populärare. Det är vanligt svart eller grönt te som man tillsatt till exempel frukt eller kryddor.

Rött te: är egentligen inte alls te, utan ett afrikanskt halvgräs som växer på bergssluttningar i Sydafrika. Växten heter Rooibos och kallas för Sydafrikas röda guld. Även om rött te egentligen inte är något te så säljs det i teaffärer, ofta smaksatt med till exempel vanilj, körsbär eller apelsin. Eftersom det inte innehåller tein passar det utmärkt som kvällste för den so har svårt att sova efter en kopp vanligt te. Rött te är bra för till exempel matsmältningsbesvär och halsbränna . Men även vid huvudvärk, sömnproblem, oro, nervositet, mild depression och den lindrar vid astma, hösnuva och eksem.
Vidare används det för mag- och matsmältningsproblem som t.ex. illamående, kräkning, sura uppstötningar, magsår och förstoppning.
Rooiboste är kramplösande och används även vid kolikbesvär hos nyfödda.
Rooibos har en mjukgörande effekt på huden och lindrar klåda vid eksem, akne och hjälper vid blöjeksem. Vid blöjeksem stryker man på teet efter varje blöjbyte.

Örtte: är egentligen inte te utan torkade örter. Numera säljs de ofta i användarvänliga tepåsar. Örtterna kan man dricka för att det är gott eller för att de har en viss hälsoeffekt, till exempel är kamomillte rogivande när man skall sova. Det finns även örter som är klassade som naturmedel som till exempel innehåller senna som är tarmretande och fungerar laxerande.
 

Artiklar från Familjeliv