Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Media vs SSK

Skrivet av Eva i valet och kvalet
Hej!

Jag jobbar sen 10 år på ett stort mediaföretag. Rätt pissig lön 21.000. Flextid,bra kompisar,tränar på arbetstid,ingen knorrar vid VAB etc. Men jag är trött på mitt jobb.
Ska jag istället bli SSK? Har 2 barn 5 och 2,5 är. Dessutom en kronisk sjukdom. Sophiahehhet sa att det inte är ngt hinder för att läsa men jag vet inte hur det är när man sen ska ut i arbetslivet.
Vad tycker ni??
Svar
Svar från en ssk
Tja, lönemässigt tror jag inte att du kommer att göra något större klipp. Jag har jobbat sedan 2002 och har nu 19000 i grundlön. Ingångslönerna här i Uppsala är inte mer än 17500 nu! All beroende på tillgång och efterfrågan givetvis. När jag var färdig såg arbetsmarkaden mycket bättre ut och man kunde ställa krav. När jag erbjöds 18000 i ingångslön i Uppsala bjöd motsvarande verksamhet i Stockholm 21500. vet inte alls hur det ser ut nu. Tänk också på att även om sjuksköterskeyrket på många sätt är brett, dvs man kan jobba inom många typer av verksamheter, är det ofta också stressigt och ansvarsfyllt. Ofta tycker jag inte att man får betalt för allt ansvar och svåra beslut man måste ta. Dock är det oftast ett mycket givande och kul yrke! Lycka till med beslutet!
Skrivet av  Z