Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ann - ang. Kamomilltricket!

Skrivet av Cathis m. Didrik 22/8-03
Tack för info om kamomill längre ner. Gick in på länken som Du bifogade också och blev lite undrande när jag läste följande mening. (citerar) "Tänk på att ju svagare kamomillteet är desto starkare effekt ger det och kamomill skall aldrig koka."

Alltså, man måste ju koka upp vattnet till tillägget.... menar hon att man inte skall lägga i tepåsen förens efter det kokat, eller menar hon att man skall värma upp vattnet med påsen?
Och hur länge är svagt te? På förpackningen (friggs) står det låt dra 5-10 minuter.

Kan inte Du förbarma Dig över en förvirrad nybliven moder(läs undertecknad) och bokstavligen talat skriva exakt hur du gör tillägget? ;)


Kramar!
Svar
Jo!
Vi har pratat om det där, hon och jag, och det räcker alltså med att låta påsen hoppa ner i vattnet, och vända, i stort sett! :o)
Man behöver alltså inte låta vrålhungrigt barn vänta i 10 min., utan låt vattnet få lite tefärg när du trycker ur vattnet ur tepåsen, helt enkelt.

Du påminde mig om att JAG behöver en kopp, eftersom mitt tandkött krånglar och behöver läka... Tack! (Fick det tipset av en tandläkare, när jag skulle undvika inflammation, och det inte bara förebygger, utan läker också, har jag märkt.)

Kram och skål! Min bebis ska också ta till flaskan nu, märker jag... *totalt nersnuttad moder*

Ann
Skrivet av  Ann m Lovisa 6 maj 01 & Erik 13 aug 03