Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vattkoppor: Kan man ha EN koppa?!

Skrivet av Ann med Lovisa 6 maj 2001 & Erik 13 aug
Erik hade nyss ett utslag på huvudet som brast och blev fuktigt mot min käke. Inget annat, trots att vi letat igenom kroppen. Djupt under huden på magen verkar han nu igen ha lite lätt röda fastare utslag.

Med tanke på att storasyster såg ut som mos vid sju månaders åler, med lite frisk hud emellan (syns på hennes hemsida), kan jag bara hoppas på att det här är Eriks variant av vattkoppor, och att han helt enkelt fått det i den perfekta åldern!

Själv var jag 17 år, hade månadskort på solariet och såg inte klok ut med alla vita märken efter kopporna mor det pepparkaksbruna! (Betänk att det här var 1987, innan sånt var farligt!) Och det kliade något djävulskt! Inte att rekommendera, så jag hoppas att erik har det, alternativt får det snart. Ska undersöka det där utslaget under stark lampa igen, tror jag...

Hoppas att ni vet!
Kram!

Ann
Svar på tråden: Vattkoppor: Kan man ha EN koppa?!

Jag tror det

Skrivet av  Anna med Isak 29/8-03
Har för mig att man kan ha en koppa (tänker tillbaka då jag jobbade). Kan ju hända att det kommer fler.

Jag undrar varför det här är en så bra ålder att få vattkoppor i? Om det är så ska man kanske se till att bli smittad, hemska mamma.

kram
 

Jo...

Skrivet av  Ann med Lovisa 6 maj 2001 & Erik 13 aug
När jag jagade fakta under Lovisas vattkoppeperiod, så läste jag på netdoktor att antingen ska små barn få kopporna det första halvåret medan de fortfarande har skydd från mamman, eller från ettårsåldern och uppåt, eftersom de då hunnit utveckla sitt eget immunförsvar. Värst var det alltså att få det som vuxen, eller mellan 7 och 12 månaders ålder. Jackpot för Lovisa, med andra ord! :o/

Men nu, i våra småttingars ålder, kan de ju inte klia så träffsäkert ännu, och borde alltså få det lindrigt, så jag hoppas vidare på ytterligare nio koppor här! Tavegyl har vi ju hemma numera, ifall vi behöver få en dos tilldelad oss... :o)
Men han reagerar inte alls! Är glad och go som alltid.

Lovisas började på magen, men SÅ go är han väl inte att de inte borde hitta upp till hudytan på honom! :D Han har ju magrat av en hel del sedan han blev rörligare, så som vi också trodde (och som Lovisa gjorde).

Ska vi träffas? *flirt flirt*

Kram!

Ann
 

Det kan vara det

Skrivet av  Emeli med Axel 0308 + Bf 28/4
men om det var det så finns det risk för att han kan få det igen. Jag tror man säger att man måste ha minst tio koppor för att bli immun mot sjukdomen. Små barn blir ju inte lika sjuka som äldre. Jag var också 17 när jag hade det och fick vara hemma från skolan i två veckor. Jag var dödssjuk. Små barn reagerar inte lika hårt. Det är ju därför det är bättre att ha vattkoppor när man är liten. Och är man riktigt vuxen (läs gammal) så blir det inte vattkoppor av det hela om man blir sjuk, utan bältros, och det är mycket farligare för en gammal människa. Då är det bättre att ha haft vattkoppor när man var liten.

Emeli
 

Jaa, det tror jag att jag hört

Skrivet av  Humlan med Elias 18/8
Och det börjar ofta i huvudet. Joel hade en där som, när vi upptäckte den, var riktigt stor och t o m sårig. Sen kom resten, dock inte av värsta sorten, men tillräckligt. Hoppas...


Maria
 

Jag hade EN KOPPA

Skrivet av  Natali med Lucas-01 & Sebastian -03
Och min syster hade typ 1000. ;-)
 

Artiklar från Familjeliv