Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur går dagisinskolningarna?!

Skrivet av Nina & Alice 1/9 -03 +bf 23/6
Visst är ni några stycken som precis håller på att skolar in era septemberbarn på förskla nu? Några som började förra veckan och några idag!? Hur har det gått? Vad är era (och barnens) första intryck so far? Jag kanske är yrkesskadad, men jag är otroligt nyfiken! =)

Kram på er!
Svar på tråden: Hur går dagisinskolningarna?!

Bara bra!

Skrivet av  Linda m Irmelin
Irmelin gick ifrån oss hela tiden och skulle leka med leksakerna och sina fröknar. Jag tror att det kommer bli ett lätt inskolning för henne. Det blir nog värre med att skola in mig på min förskola ;)
kram
 

Vi börjar imorrn!

Skrivet av  ME med J&R
Så nu ska jag gå och packa damens Nemo-rygga med extrakläder och nappar och sen sova, för det lär bli en trött och gnällig och speedad dam jag får med mig hem efter den där första timmen. ;)Fråga gärna igen nästa vecka, jag hoppas det går på mindre än två veckor det här...

När är det ni åker btw? *glömt*
 

Bra

Skrivet av  Caroline med A & C
Här är C inne på sin andra vecka, femte dagen, och idag lämnade pappa N henne och storebror och gick därifrån direkt. Fem timmar var de där ensamma och det hade gått hur bra som helst.

Fortsätter veckan på det här sättet så får han det lugnt och skönt; han behöver bara vara tillgänglig per telefon och f ö är han hemma själv och kan göra vad han vill. De går längre och längre för varje dag, på torsdag och fredag blir det heldagar 8-16. Undrar om jag kommer ha det städat hemma och middagen serverad när jag kommer från jobbet då *lol*?!
 

Bara bra

Skrivet av  Singoalla m Lucas +bf 1/3
Men än så länge har vi bara varit där 1 timme per dag. Det är en ny avdelning med gruppinskolning så de tar det väldigt lugnt och sansat.

Lucas tycker det är jättekul och springer glatt in och leker så fort vi kommit.
Jag lämnade honom en stund idag, visserligen blev han lite ledsen när jag gick, vilket iofs förvånade både mig och personalen för han har varit väldigt självständig hela veckan men men.
När jag kom tillbaka efter kanske 15 minuter så for han precis glatt leendes ned för sin favorit...rutschkanan ;-)
 

Yrkeskunnande sökes!

Skrivet av  Genaro m Emelina anti-dagis
Här går det åt skogen känns det som. Efter att ha gått på dagis i närmare halvåret har vi fått totalt bakslag.

Barnen gick sista dagen 20/12. I mellandagarna var Emelina sjuk och hemma och fick börja igen den 4/1. Första dagen allt väl.
Andra dagen när jag kommer och hämtar henne får jag veta att hon har skrikit hela em. Till slut kom Emmas Madelene på att sätta igång Dr.Snuggles på video och då slutade hon.

Den 7/1 får tjejerna sovmorgon och ska sedan lämnas. När jag kommer in på dagis börjar Emelina gallskrika. I ren panik. Klamrar sig fast vid mig och bara skriker och skriker och skriker.
Efter ca 40 minuter ger jag upp och tar med henne hem till storesyrran som får passa henne istället.

Igår var hon med pappa till skolan och läkaren efter att ha vrålat nära timmen på dagis.
Idag har jag lämnat henne efter att ha spenderat hela fm på dagis. Nu skulle hon äta och sen få sova.

Tycker detta är jättedrygt. Jag kan inte åka till jobbet, Emelina är jätteledsen... några tips eller råd? Det kom ju himlans plötsligt också. Som över en lunch.