Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

FK fråga

Skrivet av Marie med lilla Agnes
Hej allihopa! Det var längesen jag var här, men ni minns kanske mig?

Jag har en fråga om föräldraledighet - Agnes är snart 2 år och fortfarande har jag inte riktigt koll!

Jag ska vara föräldraledig för att skola in Agnes på nytt dagis. Vi har fått plats i byn vi flyttat till.
Jag har 2 veckors schema och jobbar 6 dagar ena veckan och 4 dagar andra. Förra veckan var en 6-dagars vecka, men jag jobbade 2 och tog ut fl 3 dagar (det var ju röd dag)= 5 dagar så min sgi inte sänks.
Denna vecka är 4 dagarsveckan, det är min lediga dag idag+att jag är ledig i helgen. Ska jag ta ut fl 4 eller 5 dagar denna vecka? Om jag bara tar ut 4 så sänks kanske min sgi? Eller räknas den lediga dagen som om jag arbetar? Jag har månadslön om det spelar roll.

Någon som kan svara?
Svar på tråden: FK fråga

Hej!

Skrivet av  Gabbi med Alva och Jacob
Hej du skön Marie med Agnes!

Jag vet ingenting om dina FK-problem men jag vill bara säga ett stort rungande hej till dig och Agnes! *vinkar*

Vad spännande att börja på nytt dagis! Hur går det med huset? Vi har ett nytt hus på gång i Ö-vik eventuellt. Vi ska försöka få se det nästa helg. *spännande*

Hör gärna av dig!
Kramar från ett kallt Umeå.
 

Nej men hej! *vinkar tillbaka*

Skrivet av  Marie med lilla Agnes
Kul att höra ifrån dig, Gabbi med barnen som har så vackra namn!
Och kul att ni har hus på gång! Fy, vad jag tyckte det var jobbigt med husletandet. Det tog sån tid! Men det var helt klart värt det, vi är helnöjda med huset! Snart hittar ni också ert Hus. Det är jag helt övertygad om.

Vi håller på att fixar lite hela tiden med huset. För att sätta sin prägel, för att få det som man vill. Men det tar tid och en hel del pengar. Blärk! Så har jag lite svårt med beslut också, det finns ju så mycket fint att köpa så man blir snurrig.

Nä, usch, det är inte ett dugg spännande med nytt dagis. *surar* Vi trivdes _för_ bra i Lund, så det nya dagiset kan ju inte mäta sig med det. Nu är det en småbarnsavdelning och Agnes gick mest med äldre barn på det förra.
Jag gillar att det är barn i olika åldrar för det känns mer naturligt än att bunka ihop 13st. 1-2 åringar på samma avdelning. Helt annan stämning för de små ser upp till de stora och de stora lär sig att ta hand om de små.
Agnes var nästan yngst på avdelningen i Lund, nu är hon äldst. Knasigt. Ja ja, det viktiga är ju att Agnes trivs. Hoppas hon kommer att göra det.

Hur är det med tvåbarnsmamman, då? Får hon sova något? Eller där är en Alva och en Jacob som tävlar om vem som kan hålla henne vaken längst? Hoppas innerligt att Alvas förbättring håller i sig och att Jacobs onda mage inte gör så ont längre.

Kram till dig, Gabbi.

Hälsningar från din beundrarinna (som har +9° ute)
 

Marie!

Skrivet av  Gabbi med Alva och Jacob
Beundrarinna tsss.. *rodnar*

Ja om vi inte hittar större boende snart så kommer det att krävas dödsfall i vår lilla trångbodda familj. *S*

Vi går varann på nerverna här hemma speciellt eftersom sambon är arbetslös och frustrerad. Men vi letar friskt vidare och hoppas på turen och att marknaden ska bli lite bättre snart. Jag kan verkligen tänka mig att det är mycket att ta ställning till när man ska försöka fixa och inreda. Jag som knappt kan bestämma mig för vilka sockar jag ska ha på morgonen skulle nog ha stora problem med inredningsbestyr. Vad underbart det måste vara att vara både händig och extremt konstnärlig (som du) när man ska fixa med hus. (Själv kan jag inte rita en streckgubbe än mindre sy i en knapp...)

Vad knäppt att Agnes helt plötsligt blir äldst! Vilken omställning, det kan säkert innebära något bra och utvecklande för henne också, men konstigt naturligtvis till en början förstås. Jag minns när Alva fick in yngre barn på sin avdelning i våras, då var hon jätteledsen för att fröknarna inte kunde bära henne mer
:) Hon är så otroligt famnig min lilla.

Sova ja, det är ett konstigt kapitel. En del nätter sover Alva hyfsat och andra nätter sover hon inte alls (som i natt) Det är verkligen anmärkningsvärt att någon som är så liten kan stolpa omkring en hel dag på 7 timmars s

ömn. Ja jag vet inte vad vi ska göra för att få ordning på detta.

Jacob min ögonfröjd och mitt hjärta sover som en gris vid mammas tutte. Han är så ofantligt söt, stor och tjock som en michelingubbe. Hans leende kan få den mest morgonsura och av sömnbrist mordgalen moder att vekna. Han är verkligen min lille skatt! *älska*

Men nu blir det inga fler här hemma. Nu ska jag och sambon försöka uppfostra de här två så gott vi kan och sedan ska vi ta hand om varandra så gott vi kan. Jag längtar så mycket efter ensamtid med min älskade P. Det är ju svårt med två så små barn.

Oj vad jag svamlar! Hoppas ni får lite snö i det vackra Skåne snart också och inte bara otäcka stormar som viner runt knuten. Här har vi kanske 30 centimeter snö nu och vi åker pulka för fullt. (NÄr jag orkar masa mig ut så klart...)

Skriv gärna igen och uppdatera om läget!
Många kramar och hälsningar från oss,
 

Ja, tack!

Skrivet av  Marie med lilla Agnes
Vi kan ta lite snö. Så kan ni få lite storm. ;-) Vi har faktiskt klarat oss väldigt bra här, det har nog varit värre i Jönköpings- och Göteborgstrakten. Naturen påminner oss återigen om vilken makt den har.

Skönt att läsa dina tankar om Agnes nya dagis. Jag har känt mig lite deppig idag, undrat varför vi bröt upp henne från Lund. Men det blir nog bra, precis som du skrev. Du gav mig en ny vinkling på det. *önskar att jag inte hade haft så svårt för förändringar* Jag ska ge Agnes tid och framför allt mig själv tid. Så ordnar det sig till slut.

Nämen, hur lyckades ni få till en sån perfekt Jacob? Det låter ju som om han var precis vad ni behövde, en lugn kille som ger er kraft till att inte ha ihjäl varandra trots plastbristen. Nu hoppas jag att han smittar av sig i alla fall _lite_ på Alva så hon sover bättre. Men du, jag ska hålla ögonen på din lilla tjej, för med den viljan och envisheten kommer hon gå långt. Sen kan hon ta hand om dig och din älskling, P, på ålderns höst.

Sköt om varandra, snart är era små guldklimpar stora. Jag tycker att tiden bara springer förbi mig, jag hinner inte med. I år fyller jag 30 år! *fast inte förrän i november - trall la la!* Och min lilla bebis fyller 2 på söndag. *skakar på huvudet* Hur gick det till?

Ja, Gabbi, jag beundrar dig! För att du är en sån fin människa.

Kram,
 

vet inte, men...

Skrivet av  LottaH m. Viggo 030214 och Evelina 041207
... det finns ett snack om föräldraledigt. Kanske finns det någon expert där som kan svara.
 

under rubriken "föräldrarskap" *imt*

Skrivet av  LottaH m. Viggo 030214 och Evelina 041207
 

Tusen tack, Lotta!

Skrivet av  Marie med lilla Agnes
Jag kopierade genast in mitt inlägg där. Jag letade förut för jag hade för mig att det fanns ett sånt snack, men läste väl inte ordentligt.

Tack för hjälpen!

Kram,
 

Hej Marie!

Skrivet av  :: tösen :: m Otto 030122
Hoppas de har kloka svar på andra snacksidan, annars kanske FK kan vara behjälpliga om man har tur *s*. Vad kul att ni hittat hus! Får man fråga vilken liten by det är som ni flyttat till? Lycka till i nya livet som husägare :-)
 

Hej Renée!

Skrivet av  Marie med lilla Agnes
Jo, vi letade hus och hittade det i Löberöd, Eslövs kommun. Vet du var det är? Jag hade ingen aning om att denna by existerade förrän vi såg huset och vi var fast. Vi flyttade hit i september. Det är ett putsat hus, gult med vita knutar. Byggt 1949. 1 1/2 plans med källare.
De som bodde här förut var ett par i 55-årsåldern, och vi har väl inte riktigt samma smak vad gäller inredning, även om de har frächat till lite överallt.
Vi har lagt ekparkett på hela ovanvåningen annars så har vi mest målat och tapetserat. Båda toaletterna skulle vi vilja totalrenovera, tom bygga kupa på badrummet på ovanvåningen. Men det får bli projekt lite längre fram. Sen kan vi ju byta lite fönster när vi känner för det. Skönt att ha att göra, menar jag.
Nu när stormen for fram så fick vi det ju riktigt testat också. Det står kvar! ;-)

Var är det ni bor, du har säkert sagt det, men jag minns inte. I din info låter det precis som Löberöd (i en mysig liten by på landet mitt i vackra Skåne). *skojar*
Ja, här är faktiskt ganska mycket för att bara vara två vägar. Här är pizzeria, bensinmack, 2 mataffärer, thai-mat, cykelaffär, veterinär, apotek, bvc, blomsteraffär, tygaffär, garnaffär, conditori, 3 dagis och ett byggvaruhus. Så jobbar både Robert och jag i Lund, så vi kan ju fixa ärenden där om vi vill.

Pussa Otto Valentin från Agnes, han fyller ju snart 2 år, stora killen.

Hoppas att allt är bra med er!

Kram,
 

Marie!

Skrivet av  :: tösen :: m Otto 030122
Välkommen till Eslövs kommun!!! Det kör man ju igenom ibland faktiskt, så visst vet jag var det ligger! Har väl varit på nån loppis där också på idrottsplatsen. Sjunga i kyrkor samt besöka loppisar på landet är två hobbies jag har som gör att man besöker många små trevliga ställen som man annars aldrig skulle komma till :-)

Hmm... undrar om jag sett ert hus på nätet...? Jag får ju mejl varje gång ett hus i Eslövs kommun blir ledigt. Inte för att vi vill flytta ifrån Västra Strö - trivs jättebra här!!! Men det är lite pluttigt vårt hus :-( Så jag håller koll på hus som blir lediga för att inte missa ett ev drömhus som är större. Såg ett drömhus i Löberöd i somras har jag för mig... Ett helt underbart gammalt hus med massor av spröjsar i fönsterna och snickarglädje. Men det var nog fler än jag som tyckte det var underbart så vi funderade inte så länge på det. Mejla gärna bild på ert hus om du orkar/vill/har en bild: [email protected].

Västra Strö ligger väldigt nära Trollenäs slott som många känner till. Här finns en alldeles underbar liten butik med namnet "Västra Ströö 39 - butik för sakletare" som jag VARMT kan rekommendera ett besök till! Just nu har dom dock stängt ett tag, men fram på vårkanten öppnar de igen. Väl värt en liten utflykt! Om ni har lust får ni gärna titta in till oss också - bara hojta till!

Skönt att huset pallade stormen! Vårt är redan stormtestat -99 (fast då var jag livrädd! Trodde fönsterna skulle blåsa in! Denna gången var det inte så farligt och vi fick dessutom strömmen tillbaka efter bara ett par timmar! ;-) Skönt också att även ni nu vet vad ni ska ägna all ev ledig tid/ev pengar åt resten av livet *s*. Det har ju sina sidor det här med hus. Men det positiva överväger trots allt!

Otto Valentin pussar tillbaka och vinkar! Kram!