Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Utevckligen går framåt..

Skrivet av Grynet med Moa 031206
i en rasande takt!

I kväll förstod sig Moa på hur lära-gå-bilen skulle användas, och från att hon kom på det racade hon runt med den tills att det var dags att gå och lägga sig. Hon tyckte verkligen att det var jättekul och man såg på henne att hon kände sig sååå duktig!

Hon går mer och mer längs möbler nu, så snart kanske hon vågar släppa taget och gå själv. Hon var ju sen med att krypa (11 mån) men efter det har det rasat i väg. Hon upptäcker nya saker varje dag, och det är så underbart att se allt som händer just nu i hennes utveckling!

Lite svammel från mig...

Kram på er!
Svar på tråden: Utevckligen går framåt..

Rubriken ska givetvis vara UTVECKLING

Skrivet av  Grynet med Moa 031206
 

Rasmus kom också på här om kvällen

Skrivet av  Lotta & Rasmus
hur gålastbilen fungerar så nu går han omkring och ser ut som om han vore stelopererad ut *Skrattar*
 

Hej Grynet!

Skrivet av  Possan m M 040102
Grattis till Moas framsteg!

Kul, här är det också full fart sedan Mira fick en lära-gå flodhäst (!) på ettårsdagen! Hon ställde sig upp mot den och började gå direkt, man hängde knappt med, trodde inte ens hon kunde!

Hon var ju också vad man kallar "sen" (inte tidig iaf), började kypa vid 10 mån (innan dess kunde hon inte ens hasa sig) och ställde sig upp av egen kraft först på julafton (såg en chokladask på bordet), 11 månader och 3 veckor.

Hon har kunnat gå efter möbler om hon fått hjälp upp i stående (ja, låter roligt), och nu kan hon ställa sig mot ett skåp, sedan ta sig till Lära-gå grejen och gå med den dit hon ska, oftast till lekhörnan. ser roligt ut, man tycker ju det vore enklare att bara ställa sig upp och gå, men det komemr väl. :o)

En stor fördel med att ha ett barn som är lite senare än de flesta andra, är att hon slår sig aldrig. Visst, har väl druttat ner på baken några gånger. Men bara haft blåmärke en gång, när hon fastnade med huvudet under dubbelsängen... ;o(
Hon är väldigt medveten om sina rörelser.



Tycker de är SÅ charmiga nu, man kan skoja och de förstår så mkt av det man säger, kan hämta saker, vet vart de ska om amn säger "bada" eller "pottan" osv. Skönt att slippa bära o lyfta lika mycket också.
Ja, det känns som att det är nu det roliga börjar, och då tar f-ledigheten slut.. :/

Hoppas allt är väl!

:o)
 

Artiklar från Familjeliv