Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lilla B

Skrivet av Nickan med lillla B
Jag Har en kille på 3½ som alltid varit lite liten. Han går upp sakta sakta i vikt och följer sin "kurva". problemet är att när han blir sjuk så slutar han äta helt och rasar då i vikt. Nu har han varit sjuk i 3 dagar och gick då ner allt han gått upp på 7 hela månader. Det var iofs bara 6 hg men det är så långsamt han går upp.
Idag väger han 12.3 kilo och är 96 cm lång.
Han föddes tillväxthämmad i v. 37 men vägde då 2380 gr och var 42 cm. Läkarna har redan från början sagt att han tar igen det senare...men det händer ju aldrig! Han äter så lite så lite...fast han tycker om maten.
För några år sen gjordes alla undersökningar. Inget hittades. Han är inte allergisk eller har nått fel på ämnesomsättningen. Han är pigg och glad och aktiv när han är frisk.
Men han ser ut som ett skelett tycker jag faktiskt.

Jag är inte den orande typen av mamma. Men jag känner att jag nog tänker ta kontakt med nån igen och köra ett läkarrace igen. Kanske är det en dietist man ska kontakta? På bvc verkar de inte bry sig. Han har även ett hjärtfel och det känns som om bvc därför inte ser nått som ett problem...utan de verkar lita på att vi är väl bevakade eller nått. Men hjärtfelet är litet och symptomsfritt och borde inte påverka vikten alls.

Klart jag funderar lite på hur jag ska bygga upp min sons självförtroende så han kan hanskas med det faktum att han är minst i skolan osv. Man önskar ibland att de kom med en manual ungarna.

Kan tilläga att pappan är 190 cm och jag 172 cm.

Var vänder man sig? En privat specialist? En barndietist?

Andra tips, idéer, synpunkter eller råd?

/Nickan, ny på sidan
Svar på tråden: Lilla B

Liknande situation

Skrivet av  Lilla Js mamma
Visserligen föddes min flicka i v 38, 3020 gram och 49 cm lång, men hon har aldrig varit särskilt glad i mat och det har visat sig i mycket långsamt krypande tillväxtkurvor. F n, vid 3 år och 9 månader väger hon 13 kilo till 95 cm, och även om hon har en något ökad aptit numera märks det ökade matintaget inte på vågen. Vad gör man!?