Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Läste ni aftonbladets

Skrivet av Helena
dag där dom räknade antal sockerbitar som barn fick i sig?? Vart så paff att jag bara satt och gapade. Helt otroligt. Juice var ju rena sockerbomben. Fast det var mycket vitt bröd och marmelad som gör mycket samt blåbärssoppa som mellanmål är ju inte det bästa. Vi har lagt av med vitt bröd och försöker att begränsa sockret mycket.
Svar
Just läst den
Men det som jag reagerade på var att det var glassen och kexen som mamman "valde" bort.
Det är väl vettigare att ge vällingen på morgonen med kaviar macka och jos i stället för sockerbomben Oboj och marmelad macka? Och varför inte välja Yogurt utan eller med liten mängde socker?

Vi har lyckats med vår viktminskning kur!
Vi struntade blankt i läkaren råd och i alla experter som finns runt i kring.
Vi har tagit bort allt konstgjort som bara går att ta bort, minska mängde mat och äter numer varmrätt OCH efterätt var dag!
Det blir ofta Mumin Yogurt på morgonen med sockerfria grova flingor eller Barnmats burk.
Mycket bananer päron och vindruvor eller riskakor med som "frukt" till fruktstunden på förmiddagen och efter gympan på eftermiddagen långa dagar.
Gammaldags mjölk och Kneip (osöta grövre "vitt" bröd) eller scons på grovt mjöl till mellis och ost eller skinka utan smör.
Alltid vatten till maten.
Aldrig light produkter om det inte är för fettet skull.
Efterätten kan bli glass eller snarare sorbe eller en lite frukt sallad eller hemlagad paj.
Poppkorn som snacks på helgen och mycket vindruvor sallad gurka och bananer som tv godis.
Ca 3 glas mjölk om dagen och ett med jos,max två glas lätt sockrad saft mycket vatten :-)
Lagar mindre portioner och friterar i stället för att ugna/steka pommes och fiskpinnar. ändå trotts friteringen går dom ner!
Trotts att att vi äter Basmatiris ofta och sällan potatis och pasta bara en gån vecka max så rinner kilona av honom och tyvär har jänta också gått ner men nu får hon extra välling på eftermiddagarna och glass var kväll så det ser ut att vända uppåt för
henne!
Skrivet av  Molle