Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hjälposs nuuuuu!!!!!!!

Skrivet av orolig plast mamma
hejsan!
min sambo har en dotter på 14 år som är kraftigt överviktig 158 cm och väger snart 80 kg......
vi har ingått i en vikt grupp för barn med över vikt men nu är träffarna så sällan förrut var dom var 14 e dag och nu 2 ggr per år det. Där dom fick anteckna motion och mat intag och man kan ju förstå att man blir sporrad när man har träffarna ofta och inte som nu .
Problemet är att hon är så förbaskade lat vad vi än föreslår så rynkar hon bara på näsan åt det ,går vi ut och går släpar hon efter och är på dåligt hummör hela dagen . Hur ska man få en tjej att röra på sej i den åldern ????? hur sporra r man henne??? hur gör ni?? hjälp oss!!!!!!
Svar
Badhus
Det enda som är riktigt kul här hemma är att bada.
Hälst då äventyrsbad men även simmhallen kan funka.
Varm dryck, mackor och fruksalld har vi med som picknic och så försöker vi stanna så länge det bara går.
Skrivet av  Molle
hitta sin egen motivation
hon ärju så stor nu så det är svårt att tvinga fram motionen ( som ni märkt förstås ), det gäller att hon hittar en egen motivation till att röra på sig. Finns det _något_ som hon är väldigt intresserad av som kan funka som "morot"? Tex att ni för "motionsbok" och hon får en markering för varje gång hon gjort något ( som hon väljer själv ) pulshöjande och dessa omvandlas till en belöning ni kommit överens om??

Det gäller att hitta _lusten_ till att röra på sig och se vinsterna av det - annars är risken stor att det slår tillbaka och hon tvärvägrar allt ( som tonåringar gärna ju gör i den åldern ). Lycka till! Jag kämpar med en 10-åring och vet hur jobbigt det är att försöka motivera till förändring..
Skrivet av  Carro m fyra barn