Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ge mig tips på engelska deckare!!

Skrivet av Bokmalen
Finns det någon vänlig själ som kan ge mig tips på spännande och bra engelska deckare/författare? Samt även böcker som handlar om familjelivet förr i tiden på 1700-1900 talet, ej kärleksromaner!
Tack på förhand!
Svar på tråden: Ge mig tips på engelska deckare!!

Bra engelska deckare...

Skrivet av  Karin
...finns det ju massor av! Minette Walters, till exempel. En personlig favorit som jag har är kommissarie Morse, av Colin Dexter. Annars finns ju klassiker som Agatha Christie, P D James och P G Wodehouse.
 

Skrev Wodehousee deckare? IMT

Skrivet av  Catharina
 

Wodehouse, ska det vara IMT

Skrivet av  Catharina
 

Bläddra endast

Skrivet av  E. George
en sida bakåt och du finner en tråd om Elisabeth George som är en av dom mest poppis engelska deckarförfat
 

Varför inte prova...

Skrivet av  annika
P D James och Ruth Rendell är några av mina favoriter. Ruth Rendell skriver också böcker under pseudonymen Barbara Vine, de böckerna är lite mer "psykologiska" deckare.
 

Nämen

Skrivet av  Catharina
Jag hade inte en aning om att Ruth Rendell och Barbara Vine är samma person! Hur som helst så är hon bra under båda författarnamnen.
 

Jag älskar engelska deckare

Skrivet av  Catharina
Elizabeth George, P.D. James, Barbara Vine, Collin Dexter och Ruth Rendell är några bra moderna deckarförfattare. Men de når aldrig upp till Conan Doyle (Sherlock Holmes), Dorothy Sayers (Lord Peter Wimsey) och Agatha Christie (Mrs Marple och andra)!
 

Mina: Död i Garnethill

Skrivet av  Karin
en skotsk deckare fylld med trovärdiga karaktärer, både spännande och lite rolig. En tilltufsad men tuff tjej i huvudrollen.
 

Reginald Hill

Skrivet av  gunsan
Hej
Har fått en ny deckarfavorit Reginald Hill : Dalen som dränktes, Mysteriespel heter de två jag läst. Kommer definitivt att läsa fler om de finns.
 

fler

Skrivet av  yab
Patricia Cromwell, Kathy Reich (är ej säker på nationalitet men bra är hon)
Finns någon som har skrivit två böcker tror jag om en dam som får ihop det med Sherlock Holmes kommer ej ihåg vad hon heter men den ena bokens titel börjar på Honungs- ..... någonting
 

Ian Rankin

Skrivet av  Illan
sägs vara mycket bra. Vi har köpt en i julklapp till min svåger som blivit väldigt förtjust i Rankin. Och jag tror honom!

Sen gillar jag Val McDermid. Dels skriver hon flera böcker om privatdeckaren Kate Brannigan. Lite småputtrig deckare sådär. Och så har hon skrivit en annan bok som inte handlar om KB. Den handlar om en totaläcklig mördare som specialiserat sig på tortyrredskap. Den är så otroligt äcklig! Tror den heter något med sjöjungfru.
 

Christianna Brand

Skrivet av  Mary Lou
är en av mina favoriter när det gäller engelska deckare. Det är alltså inte moderna deckare, så de finns på biblioteket, inte i bokhandeln.

En modern författare är Jill Paton Walsh. Hon skriver deckare i universitetsmiljö (Cambridge), den första heter Farlig samling. Trivsamma deckare med en kvinnlig biliotekarie som "privatspanare".

När det gäller familjeskildringar så det är väl klassikerna som gäller: Jane Austen, Charlotte och Anne Brontë, George Eliot, Elizabeth Gaskell, Charles Dickens, William Thackeray, Thomas Hardy. Kärlek brukar dock ingå i de flesta men inga sexskildringar.