Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ge mig tips på engelska deckare!!

Skrivet av Bokmalen
Finns det någon vänlig själ som kan ge mig tips på spännande och bra engelska deckare/författare? Samt även böcker som handlar om familjelivet förr i tiden på 1700-1900 talet, ej kärleksromaner!
Tack på förhand!
Svar
Bra engelska deckare...
...finns det ju massor av! Minette Walters, till exempel. En personlig favorit som jag har är kommissarie Morse, av Colin Dexter. Annars finns ju klassiker som Agatha Christie, P D James och P G Wodehouse.
Skrivet av  Karin
Skrev Wodehousee deckare? IMT
Skrivet av  Catharina
Wodehouse, ska det vara IMT
Skrivet av  Catharina
Bläddra endast
en sida bakåt och du finner en tråd om Elisabeth George som är en av dom mest poppis engelska deckarförfat
Skrivet av  E. George
Varför inte prova...
P D James och Ruth Rendell är några av mina favoriter. Ruth Rendell skriver också böcker under pseudonymen Barbara Vine, de böckerna är lite mer "psykologiska" deckare.
Skrivet av  annika
Nämen
Jag hade inte en aning om att Ruth Rendell och Barbara Vine är samma person! Hur som helst så är hon bra under båda författarnamnen.
Skrivet av  Catharina
Jag älskar engelska deckare
Elizabeth George, P.D. James, Barbara Vine, Collin Dexter och Ruth Rendell är några bra moderna deckarförfattare. Men de når aldrig upp till Conan Doyle (Sherlock Holmes), Dorothy Sayers (Lord Peter Wimsey) och Agatha Christie (Mrs Marple och andra)!
Skrivet av  Catharina
Mina: Död i Garnethill
en skotsk deckare fylld med trovärdiga karaktärer, både spännande och lite rolig. En tilltufsad men tuff tjej i huvudrollen.
Skrivet av  Karin
Reginald Hill
Hej
Har fått en ny deckarfavorit Reginald Hill : Dalen som dränktes, Mysteriespel heter de två jag läst. Kommer definitivt att läsa fler om de finns.
Skrivet av  gunsan
fler
Patricia Cromwell, Kathy Reich (är ej säker på nationalitet men bra är hon)
Finns någon som har skrivit två böcker tror jag om en dam som får ihop det med Sherlock Holmes kommer ej ihåg vad hon heter men den ena bokens titel börjar på Honungs- ..... någonting
Skrivet av  yab
Ian Rankin
sägs vara mycket bra. Vi har köpt en i julklapp till min svåger som blivit väldigt förtjust i Rankin. Och jag tror honom!

Sen gillar jag Val McDermid. Dels skriver hon flera böcker om privatdeckaren Kate Brannigan. Lite småputtrig deckare sådär. Och så har hon skrivit en annan bok som inte handlar om KB. Den handlar om en totaläcklig mördare som specialiserat sig på tortyrredskap. Den är så otroligt äcklig! Tror den heter något med sjöjungfru.
Skrivet av  Illan
Christianna Brand
är en av mina favoriter när det gäller engelska deckare. Det är alltså inte moderna deckare, så de finns på biblioteket, inte i bokhandeln.

En modern författare är Jill Paton Walsh. Hon skriver deckare i universitetsmiljö (Cambridge), den första heter Farlig samling. Trivsamma deckare med en kvinnlig biliotekarie som "privatspanare".

När det gäller familjeskildringar så det är väl klassikerna som gäller: Jane Austen, Charlotte och Anne Brontë, George Eliot, Elizabeth Gaskell, Charles Dickens, William Thackeray, Thomas Hardy. Kärlek brukar dock ingå i de flesta men inga sexskildringar.
Skrivet av  Mary Lou