Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Idag vände sig...

Skrivet av Maria med Emelie&Albin 6/7-03 (26+2)
...Albin från rygg till mage :) Ja.nästan iallafall. Han lyckades inte få upp den armen han låg på men det har inte Emelie heller klarat ännu. Han är ju 5,5 mån korr (snart 9 mån okorr).
Nu använder han båda händerna när han leker med babygymmet. (Förut använde han ju bara vänster)

Det känns så härligt med alla framsteg :)

Kram
Svar på tråden: Idag vände sig...

Vad härligt att få

Skrivet av  Marika
se framsteg! Det behöver man verkligen få göra. Hur går det annars för er? Operationen närmar sig och jag kan tänka att det ska bli skönt att få den gjord. Vet ni hur länge ni bli kvar på sjukhuset efteråt?

Vi har haft en hel del motgångar runt Cordelia den senaste tiden. Hon har bl.a börjat skela på höger ögat så det blev akutremiss till en ny datortomografi och en tid hos ögon. Det strulade så klart med tider och läkare som blev sjuk. Sedan fick vi vänta och tjata på att få besked från ögon och från neuro i över en vecka. Nu måste hon in igen och ändra shuntttrycket, jag vet inte vilken gång i ordningen. Nej, man behöver verkligen få se alla dessa små men väldigt betydande framsteg i barnens liv. De betyder så otroligt mycket!

Lycka till önskar Marika och Cordelia.
 

Hej Marika...

Skrivet av  Maria med Emelie&Albin 6/7-03 (26+2)
Jag hade ingen aning om att skelning kan betyda att man behöver ställa om shunten. Albin skelar ibland på ena ögat men bara när han är trött.

Albin fick RS i början av mars så vi låg inne på östra med honom. I samband med detta började han helt plötsligt äta igen. Från att ha ätit 5-600ml ersättning/dag så åt han minst 1200ml.
Detta håll i sig i tre veckor och vi var överlyckliga. Tyvärr har det vänt igen så nu består dagarna av att försöka få honom att äta :(
Dessutom har Emelie oxå börjat strula med maten sen hon började äta gröt och puré. Verkar som hon inte gillar ersättningen nu när hon fått smaka på annat!

Ja nu närmar sig operationen. Vi har fått hem informationsblad och på dem står det att vårdtiden är 5-10 dagar.På dessa papper står det även att barnen "bara" brukar ligga på CIVA en dag och sen flyttas till sitt rum dagen efter. Läkaren som informerade oss sa 2-3 dagar.

Kramar
 

Hej Maria!

Skrivet av  Marika
Anledningen att vi var tvugna att göra en röntgen var att man ville utesluta att det var för högt tryck i huvudet. Om shunten av någon anledning inte fungerar som den ska blir det till slut för högt tryck och då kan man se det på ögonen. I Cordelias fall var det tvärt om, för lågt tryck och skelningen beror på ett litet synfel. Har ni kollat upp Albins skelning?

Vi har också problem med maten. Cordelia åt bra i början när vi började ge mat och gröt men runt ett års ålder blev det tvärnit. Nu får vi truga, lirka och leka in maten och det blir inte så mycket mat utan mer yoghurt och så. Det är super jobbigt. Hoppas så klart att det ska vända men just nu vill hon inte ens hålla i en sked.
 

Ja Albin har...

Skrivet av  Maria med Emelie&Albin 6/7-03 (26+2)
...gått hos ögonläkaren ganska ofta. Han blev ju laseropererad för ROP och då kollar de upp ögonen ganska ofta. Hon sa att vi ska ringa om han börjar skela ofta.

Vi var hos sjukgymnasten i fredags. Nu behöver Albin inte gå dit något mer :) Han är så stabil så vi behöver inte träna honom något mer. Dessutom har hon inte kunnat känna någon stelhet alls de sista två gångerna. (Hon tyckte ju att han var liiiite stel i höger fot innan).
Så sista besöket blir ett tag efter operationen för att kolla att allt ser bra ut då oxå :)

Kram
 

Framsteg här också

Skrivet av  Jessica
Vad kul att det går framåt för er.
Ludde lär sig också nya saker nu och det går ganska så fort. Det kom över en natt ungefär. För ca 2 veckor sedan så kunde han plötsligt gå runt i sin gåstol och bestämma själv vart han skulle ta vägen, förut så har han bara kommit någonstans med lite tur så detta var ett jätte steg för honom. Senare samma dag så var han väldigt hoppig så jag satte honom i hoppgungan och då kunde han klara av den också. Snacka om att bli förvånad, två så stora saker på samma dag.
Förra måndagen så lärde han sig också att klappa händerna och han är såå söt. Den ena handen håller han stilla och så slår han med den andra, det ser så roligt ut.
Visst blir man väl stolt när ens lilla hjärta klarar av något nytt?

Kram Jessica och Ludde
 

Vad härligt att höra...

Skrivet av  Maria med Emelie&Albin 6/7-03 (26+2)
...att det händer massa nytt hos er oxå :)
Man blir ju jättestolt när de lär sig något nytt.

Albin har inte vänt sig helt om någon mer gång utan lyckas bara vända sig till sidan men det lossnar nog snart. Emelie lärde sig att vända sig till mage nyss och nu gör hon det hela tiden :)

Kram
 

Artiklar från Familjeliv