Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Marika

Skrivet av Jessica
det var längesedan du skrev något. Är allt bra?

Jag måste få fråga dig en sak. Jag har för mig att du skrev att din tjej vaknade flera gånger på nätterna och skrek, det var väl du va?
Var det något fel eller gick det över av sig självt?

Lillkillen har börjat att vakna flera gånger på nätterna och skrika. Det går fort över och när han får sin napp så somnar han direkt.
Jag tror ju inte att det är något shuntprblem, men man tänker ju alltid lite på det.

Jag börjar bli lite trött nu efter att aldrig få sova mer än korta stunder i taget. Vi ska till BVC imorgon och mäta huvudomfång så jag får väl fråga där också.

Kram Jessica
Svar
Hej Jessica!
Ja, jag har varit dålig på att skriva men har haft så mycket annat runt mig.
Jo, det var Cordelia som sov så dåligt under en period. Hon kunde vakna 25-30 ggr på en kväll och natt och skrek förtvivlat samtidigt som han skakade med huvudet. De ändrade då trycket i shunten och det blev bättre. Nu har vi höjt trycket igen vid två tillfällen och hon har inte reagerat med att må sämre igen så jag vet inte varför det var så. Det har i alla fall gått över nu om det kan vara till en tröst.

Hur är det med Albin? Växer huvudet som det ska nu efter operationen? Hur är det annars med hans utveckling? Hoppas verkligen att allt blivit till det bättre och att det går framåt för er lilla familj.

Vi har haft en jobbig sommar hos oss. Cordelia äter inte som hon ska alls och kan inte äta borta hos andra eller på en badstrand eller så. Det har gjort oss lite isolerade och hon började gå ner i vikt innan sommaren. Hon växer som hon ska men hon vägde bara 9500g efter att hon fyllt 2år och det är inte mycket. Hennes huvud växer inte heller och har stannat på 45 cm och vår neurokirurg menar att vi får ställa in oss på att hon kommer att få ett litet huvud som vuxen.

Hon har ju även en CP-skada som gjort att hon inte kunnat gå utan stjärthasat sig fram hela sommaren. Jobbigt vid utflykte och när man har två vilda killar att hålla koll på också. Vår stora kille har utretts på BUP för damp/ADHD så rörigt har det varit.

Många möten, träffar, läkarbesök mm. Har inte alls mått bra och kämpar fortfarnade för att orka men jag finns här och läser vad ni andra skriver och svarar om jag känner att jag kan ge något till er.

Många krmara från Marika1
Skrivet av  Marika
Tack för att du svarade
Jag ska ge det här med sovningen ett tag och se om det går över av sig självt. Skönt att det löste sig för er ialla fall.

Jobbigt med mycket möten och läkarbesök, inte konstigt att du inte mår bra. Har du varit och pratat med någon själv, för din egen skull liksom. Jag var ju först hos kurator och sedan hos en mödra och barnhälsovårdspsykolog för att prata. Kuratorn tyckte jag var jättebra att få träffa. Det kändes skönt att prata med någon som man inte känner.

Hoppas ni får en lugnare höst.
Många kramar från Jessica
Skrivet av  Jessica
Hej Marika
Vår sommar har varit oki. Min man var hemma i nästan 9 veckor och det var väldigt skönt!

Albins huvud har inte vuxit så mycket men det har ändrat form lite iallafall. På Måndag (4/10) så ska han operera bort fjädrarna. Sen hoppas vi han slipper opereras igen på ett bra tag.

Albins utveckling går framåt. Han är snart ett år korr och på sista tiden har det hänt en hel del. Sjukgymnasten säger att om man räknar bort månaderna som han inte kunde träna eftersom huvudet var så stort och tungt så utvecklas han i rätt takt.

Nu rullar han från rygg till mage och tillbax. Han sitter själv...om än lite ostadigt.
När han ligger på mage så tar han sig åt sidorna men ännu inte framåt.
Läkarna och sjukgymnasten känner ingen stelhet och han är heller inte svagare på vänster sida. Vi har däremot märkt att han böjer sin vänsterhand på ett underligt sätt när han koncentrerar sig. Men han greppar och använder båda händerna.

Det ser ganska positivt ut även om vi får rätt olika "prognoser" beroende på vem man pratar med.

Är du fortfarande hemma eller har du börjat jobba?
Jag ska försöka vara hemma till aug-05 men vet inte om dagarna kommer räcka.
Ska på återbesök hos läkaren vi hade på neo och ska fråga henne lite om vårdbidrag.

Vi hörs :)

Kram
Skrivet av  Maria med Emelie&Albin 6/7-03 (26+2)
hej maria med emelie&albin 6/7-03
kan jag få adressen till er hemsida
Skrivet av  madde m josefine f/d 01 carolina 18/6 03 casper 22/9 04
Hej :)
Visst kan du få den: www.friman.com
Skrivet av  Maria med E&A