Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej Carina, Karin och ni andra

Skrivet av Jessica
Jag flyttade upp lite.

Vi har inte fått något sådant "patientkort", men det ska jag fråga efter när vi ska till neurologen i slutet av månaden. Det är ju en jättebra sak om det skulle råka hända något.

Ultraljud fick vi också göra några stycken när grabben var liten, men tyvärr så ville alltid doktorn ha riktiga röntgenbilder också för att kunna se någon detalj lite bättre.
Det var så tråkigt när man var glad att slippa en riktig röntgen och istället få göra ett ofarligt ultraljud, och så behövdes det ändå.
Efter att vi fick shunten har vi inte gjort något ultraljud utan då har det bara varit vanlig röntgen.

Efter en magnetröntgen, ställer de då in shunten igen medan barnet är sövt eftersom barnet ska vara stilla? Och gör man då vanlig röntgen i så fall också medan barnet inte är vaken? Det vore ju det bästa va?

Kram
Svar på tråden: Hej Carina, Karin och ni andra

Vi har alltid ifrågasatt

Skrivet av  Carina med Filip
varför de inte kan passa på att ställa om shunten medans Filip ändå är sövd och ligger stilla. Nu längre är det inga problem eftersom han sitter helt stilla och vet att han måste. Men när han var yngre var det jättesvårt då han var panikslagen då vi höll fast honom.

Hos oss har de aldrig lyckats samköra så att neurokirurgen är på plats när Filip varit sövd. Det är alltid neurojouren som kommer och ställer om shunten och oftast står de på operation eller något annat akut på vårt stora Unversitetssjukhus.

Så vi får alltid vänta, ibland flera timmar på att få shunten rätt inställd igen så att vi kan åka hem.

Visst vore det det bästa att de sov när de ställde om, kanske går det bättre på andra sjukhus, men som sagt på vårat är det svårt att "tajma in".

Den vanliga röntgen efterråt görs då givetvis utan narkos, men den går ju så snabbt men man får ju hålla i så att det blir bra bilder:-)
 

Så dumt

Skrivet av  Jessica
att det inte har gått att samordna så man kan göra allt på en gång.
Kanske funkar det på vårat sjukhus (östra) det hade ju varit skönt i så fall.

Vi har inte gjort någon vanlig röntgen på ett bra tag nu och förut så var det inga problem att få grabben att sova under tiden. Det kommer inte att gå nu och då tror jag att man ger lugnande medel i rumpan här på vårat sjukhus(ej östra).
Fast om det räcker för er att "bara" hålla fast eran pojk så borde ju det gå bra för oss också. Det känns ju inte så bra att ge lugnande efter en sövning heller, fast det klart det kanske de inte gör på Östra heller och det är ju där den röntgen blir. Mycket svammel, ursäkta :)

Skönt att ha er här inne!

Kram
 

Ja, hoppas

Skrivet av  Carina med Filip
att det går att samordna bättre än här, det underlättar ju en hel del om barnet är stilla och sover när det ställer in trycket.
Vi går på Universitetssjukhuset i Linköping.
 

Det verkar vara olika

Skrivet av  Karin, Linus mamma
rutiner vid alla sjukhus tycker jag. Sist vi var på kontroll frågade vid om ev magnetröntgen men de tyckte inte att vi behövde kolla något. SKÖNT! De har verkligen utnyttjat att fontanellen fortfarande varit öppen och då gjort ultraljud när vi ändå var på pplats.

Carina, vad hemskt att få en felaktig shunt inopererad, det räcker ju mer oro ändå! Har det fungerat sen dess? När det gäller vanliga magneters ev påverkan på shuntinst. kom det upp när Linus shunt hade ändrat inställning "av sig själv". Neurokirurgen kunde ej förklara varför men kunde inte helt utesluta magneters påverkan. Fakta saknas helt enkelt. Linus shunt är väldigt lätt att ställa om utifrån med viss distraktion har det gått bra hittills (sist var det sköterskans mobiltelefon...). Vi går på Astrid Lindgren i Stockholm
Skönt att få utbyta erfarenheter!
 

Artiklar från Familjeliv