Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Pingstvänner och JV???

Skrivet av Pilla
Jag fattar ärligt talat ingenting. Varför skulle JV fly undan pingstvänner? Jag har vänner som är just pingstvänner. Vi har inte mycket gemensamt vad gäller tron förvisso, men jag ser ingen anledning att lägga benen på ryggen. ;O)

Kan inte någon snäll person förklara för mig varför jag förväntas undvika Pingstvänner? Det verkar ju liksom vara allmänt känt (?!) att JV sticker om någon säger att de är pingstisar, så då kan det kanske vara på tiden att jag lär mig detta märkliga bettende. Jag skall informera mina medsystrar och bröder också, så att de också kan träna på spurt från dörr. :O) (Skojar lite ;O))
Svar på tråden: Pingstvänner och JV???

Ha,ha*ironi**imt*

Skrivet av  
 

Jaha, ja... eller..

Skrivet av  än mer fundersam Pilla
.. vad man nu skall säga. Eller eh.. visst.
 

Ja du

Skrivet av  Agnes
dotterns bästa lärare var just - pingstvän. Hon var helt suverän, proffsig och trevlig. men då har jag alltså gjort fel och kan förvänta mig ett fybesök från äldstebröderna. Skojar jag med. Det kanske är preskriberat. Det är nämligen tolv år sen. Nej jag glömde då var vi ju ännu räddare. Eller?? :-D
 

Ja, man undrar ju. *S*

Skrivet av  Pilla
Anledningen att jag är helt uppriktig är att jag faktiskt aldrig har hört talas om att vi skulle undvika någon. Annat än att folk talat om det här på aff ibland. Men bara av icke-vittnen. Skumt.

Om man skulle tro allt som står här skulle jag nog få ett gäng "fy-besök". Jag passar inte in på "mallen" för fem öre.
 

Kanske är det så

Skrivet av  evamaria
att ni för protokoll på adresserna ni besöker, sådana som är intresserade av mer besök, inte mer intresserade pga egen tro osv? Det skulle i så fall förklara varför inga pingstvänner får fler besök och inte heller jag, trots att jag inte är pingstvän? ; )
 

Och då tolkas det

Skrivet av  evamaria
som att ni skyr pingstvänner, eftersom ni inte kommer tillbaka? Hajar ni? Men jag har märkt att ni inte besöker NÅGRA anhängare av frikyrkor /andra kyrkor mer än en gång.
 

jupp!

Skrivet av  x-jv
det förs anteckningar om varje hushåll man besöker. Man skriver in om det var en man eller kvinna man prata med, vad hunden heter, om man snappat upp arbetstider (så man vet o komma vid bästa tid!) sen skriver man upp vad man prata om, vad personen tyckte/sa. Om personen tog emot nån tidning, bok eller nåt. Givetvis skriver man även upp om det kommer fram att personen är pingstvän, ateist eller vad som helst. Sen försöker man prata utifrån det perspektivet nästa gång.
 

Möjligen..

Skrivet av  Pilla
så kan det ju vara, tackar någon nej kommer jag ju inte tillbaka förståss. Men jag har fattat det som att vi med flit undviker just Pingstvänner, att vi sas själva väljer att vända på klacken direkt bara för att ngn säger att de är Pingstvän. I mitt fall skulle det bara göra att jag blev intresserad av hur personen tänker och vad hon tror osv, så jag har inte fattat riktigt de tipsen för att "slippa" JV som jag ibland läser här och på andra sidor på aff.

Men det är nog som du säger, att tipset har sin botten i att någon resonerat som så att man kan säga att man har sin tro och inte är intresserad. Vad det nu skulle hjälpa bättre än att säga att man är icke troende och ointresserad. *S*

Ja, ja. Undrar hur många Pingstvänner jag mött som egentligen inte är pingstvänner. *asg*
 

Dels har ju PLu kommit

Skrivet av  Agnes
om den känns igen så då får man inte föra anteckningar. Sen är det så att man tidigare måste skriva upp om folk inte tycker om att man har kommit för minnet är som hos de flesta bra men kort. Just den biten är en säkerhetsåtgärd. Jag lovar att personligen har jag aldrig skrivit upp om någon är religiös eller något annat. Men eftersom vi inte är så uppskattade så tror jag inte att ni gillar om vi kommer varje vecka för att vi inte har skrivit om ni inte vill? Eller har jag fel? Ni kanske VILL ha fler besök av oss. :-D
 

FÖRLÅT

Skrivet av  Agnes
PUl skulle det stått såklart. Ser ni vad jag menar med kort minne?
 

Skriver inte heller..

Skrivet av  Pilla
.. annat än om ngn bett mig komma tillbaka med något, eller som du sa om någon bett mig att _inte_ komma tillbaka. Skriver aldrig namn eller personlig info. (Om jag inte blivit ombedd om det samma förståss, det har också hänt.) Dels pga PUL dels pga att jag har roligare saker för mig. Om personen har rosa krukor i fönstret eller en pappa som heter Gert är ovesäntligt. ;O) Men om vi inte skulle vara noga med att hålla koll på vad vi pysslar med skulle vi nog få ovett för det i stället. Då skulle vi nog få tipset av någon att skriva upp dem som inte är intresserade. *S* Tror du inte det?
 

Hej Pilla!

Skrivet av  Agnes
Man kan väl säga som min kloka farmor sade (hon var INTE JV om det är viktigt och vad hunden hette vet jag inte :-D) "Hur man än vänder sig har man ändan bak". Jag tror hon menade att det är svårt att göra alla nöjda helt enkelt.
 

Glömde skriva till evamaria

Skrivet av  Agnes
att jag tycker du är väldigt sansad. Eftersom vi alla är olika så ligger det säkert mycket i det du säger. Själv tillhör jag kategorin som är ganska snabb på att gå om jag märker om jag stör. detta gäller oavsett religgion eller färg på huden eller vad pappan eller hunden heter. :-D. Men dina inlägg är bra! Jag skulle önska att jag kunde hjälpa alla dem som inte vill vara ett JV längre att komma igenom sorgearbetet men tyvärr har vi ju olika ståndpunkt så det kan jag inte. Jag är aktivt JV och inte psykolog och därför så känner jag det så jättefel att komma med några råd. Dessutom så respekterar jag att det är deras sanning och jag ser det på mitt sätt. Som en liten passus Sara som du läser det här: De som pratade med dig hade SITT ansvar och det var direkt omänskligt att säga så till dig. Du är inte den som skall upplysa dem anser jag om att du inte vill mer. Bor du i den församling där du lämnat bör de väl för i all sin dar veta var du finns? Då är det väl vars och ens ansvar att inte ringa på din dörr. Du är knappast pestsmittad så jag tror inte de blir sjuka av att "ha råkat prata med dig". Kram på dig.
 

Bra inlägg..

Skrivet av  Pilla
.. jag skriver under på det så slipper jag skriva ett till. ;O)
 

Artiklar från Familjeliv