Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

GE OSS RÅD!!!

Skrivet av förvirrade föräldrar
Vår sexåriga dotter har haft svårt med kisserierna under kortare perioder både dag- och nattetid.
I våras var vi hos specialist och klarade hon sig bättre under sommaren så skulle hon slippa medicin till hösten.
Allt såg positivt ut
Det tråkiga är att numera kissar hon på sig MINST två gånger/natt och tre gånger/dag.
Vi vet inte vad som hänt men det är jobbigt för alla-hennes nattsömn blir lidande(och vår)
På dagarna så blir hon ledsen när olyckan är framme igen
SNÄLLA,kan någon ge oss råd hur vi skall gå tillväga,hjälpa henne på bästa sätt,samt ordna bäddning på enklast sätt för nätterna
VI ÄR TACKSAMMA FÖR ALLA TIPS OCH RÅD VI KAN FÅ!!
Svar på tråden: GE OSS RÅD!!!

Regebundna toabesök och bäddning

Skrivet av  Ullen61
Något som kan hjälpa, faktiskt både med dag- och natt-kissandet, är regelbundna och täta toabesök dagtid, t.ex. varannan timme. På så vis visar hon sin blåsa att det är hon och inte blåsan som bestämmer när hon ska kissa. Att dricka så lite som möjligt på kvällen kan minska natt-kissandet.

För att underlätta bäddandet kan ni göra så här: Lägg en eller flera frottéplaster eller annat underlägg över hela madrassen. Lägg ett vanligt lakan ovanpå. Lägg sen ette eller två lager frottéplast eller andra underlägg på tvären ungefär där hon har stjärten. Om ni har underlägg som inte är så sköna att ligga på kan ni klippa ett lakan i två delar och lägga en halva över varje underlägg.

Ha två täcken, helst av ren polyester utan bomullsöverdrag som drar åt sig mindre lukt, med påslakan, ett i sängen och ett vid fotändan. När hon vaknar på natten kan hon själv eller ni dra bort det översta underlägget och det blöta täcket och dra upp det andra täcket istället. Lakanshalvor kan enkelt sköljas i lite vatten. Täcke och underlägg kan hängas upp på tork varannan dag och tvättas eller sköljas (åtminstone påslakan och underlägg) varannan.

Om besvären fortsätter tycker jag inte ni ska vara rädda för medicin. Det finns numer ganska "snälla" mediciner som många barn tar dagligen i många år utan biverkningar.
 

blöja

Skrivet av  utlandspappa
Jag håller helt och hållet med Ullen om täta toalett besök på dagen. Det funkar bra för oss.

Natte tid skulle jag nog förstås föreslå att hon får sova med blöja på sig. På det viset får hon sin natt sömn, som de behöver i den åldern. Speciellt som hon kissar flera gånger på natten. Ullens förslag med bäddningen är bra, men natt sömnen blir ju störd lika mycket som förrut. Den varianten passar mycket bättre till barn som har några olyckor i veckan.

Bara ett råd: Se till att hon inte ser det som ett straff. Hon måste förstå att där finns jätte många barn i hennes ålder, och äldre, som kissar i sängen och sover med blöjor.